nieuws

Naomi en Leendert Scholtus stoppen met restaurant De Goudplevier

Restaurant 1896

‘Na een spannende periode kunnen wij u mededelen dat ons restaurant is verkocht’, aldus ondernemers Naomi en Leendert Scholtus. Ze hebben restaurant De Goudplevier aan de Groningerweg 50 in Peize overgedragen aan nieuwe enthousiaste ondernemers.

Naomi en Leendert Scholtus stoppen met restaurant De Goudplevier

‘Die staan klaar om hun ambitie en ideeën er te verwezenlijken’, zo schrijven de twee op social media.  ‘Wij kijken terug op een mooie en enerverende ervaring. En zien de, nu nog onbekende, toekomst met vertrouwen tegemoet.’

‘Twee jaar geleden hebben we het te koop gezet’, vertelt Leendert Scholtus aan Misset Horeca. ‘Het restaurant liep toen als een speer. Maar je moet je dan verder ontwikkelen en we wilden niet investeren in een pand dat niet van ons was. Sinds bekend was dat het restaurant te koop stond, merkten we ook een lichte daling in het aantal gasten. Het is niet goed voor je naam als een bedrijf te koop staat. Maar we hebben het allemaal positief afgesloten. Daar zijn we blij mee.’

Over wat Leendert zijn plannen nu zijn, zegt hij: ‘Het is net als met huizen. Je moet je huis eerst verkopen en dan pas kijken naar een nieuw huis.’ Hij heeft in ieder geval niet de intentie om de horeca vaarwel te zeggen. ‘Ik wil graag in potten en pannen blijven roeren. Of dat nu in mijn eigen restaurant is, of niet.’

Voormalig sterchef Echoput

Leendert Scholtus, is voormalig chef-kok bij De Echoput in Hoog Soeren. Begin 2014 vertrok hij bij dit sterrestaurant, om in april dat jaar zijn eigen restaurant te starten met zijn vrouw: De Goudplevier in het Drentse Peize, dat onder de rook van Groningen ligt.

De Goudplevier stond voor verse producten, met name uit de regio. Laagdrempelig, maar goed. Voorheen zat er een pannenkoekenrestaurant en een oude kroeg in het pand.

 

Reageer op dit artikel