nieuws

Noma 2.0 van René Redzepi opent in december de deuren

Restaurant 1019

Noma 2.0 van René Redzepi opent in december de deuren. Echter, op 19 juli opent eerst nog een pop-up locatie van het restaurant in Kopenhagen.

Noma 2.0 van René Redzepi opent in december de deuren

‘We werken er hard aan om in december open te kunnen met Noma 2.0.’ Het creatieve team reist momenteel door Scandinavië om inspiratie op te doen. De rest van het team, zo’n dertig man, opent op 19 juli haar eigen pop-up restaurant in Kopenhagen. Zij hebben een outdoor, open-fire, family style-restaurant gecreëerd. Het menu wordt beïnvloed door het team dat afkomstig is uit alle delen van de wereld. ‘Ze gaan het meest verse eten koken op de manier hoe zij dat willen. Niet zozeer hoe het is bij Noma. Waar het om draait is dat, terwijl het wachten is op de nieuwe Noma om open te gaan, het pop-up-team werkt aan een menu met simpel en goed eten dat ze zelf graag eet op een mooie zomeravond. Het wordt een samenwerking met oude vrienden en wijnleveranciers’, aldus de topchef.

Brug

World’s 50 Best: Noma terug op plaats 1Het pop-up restaurant opent de deuren onder de brug genaamd Knippelsbro. Omdat het weer veranderlijk kan zijn in Kopenhagen zijn maatregelen getroffen zodat gasten droog zitten. Van 19 juli tot en met 3 september, van woensdag tot en met zondag, kunnen gasten er terecht. Kosten voor een menu is zo’n 135 euro, inclusief (non) alcoholische drankjes.

Wijnbar

Er komt ook een wijnbar bij. Gasten kunnen daar terecht zonder reservering terecht voor een goed glas wijn, of nog een drankje nuttigen voordat ze aan tafel plaatsnemen.

Noma

Redzepi sloot in 2016 de deuren van zijn toprestaurant Noma in Kopenhagen, omdat hij wilde starten met een restaurant met seizoensgebonden keuken – waar vooral zou worden gewerkt met eigen gekweekte groenten. Het nieuwe restaurant wordt opgebouwd uit tien kleinere cottage-achtige gebouwen en één grote centrale cottage. Het restaurant wordt gebouwd in een oud mijn depot op een voormalig marine eiland in het havengebied van Kopenhagen.

Noma werd meermalen verkozen tot beste restaurant van de wereld. Daarna opende Redzepi pop-uprestaurants in Mexico, en een tijdelijk restaurant in Sydney en Tokyo. Verder valt onder Noma nog restaurant 108, een samenwerking met chef Kristian Baumann.

>>Noma maakt afwasser aandeelhouder restaurant

Reageer op dit artikel