nieuws

’t Badhuys verkozen tot Beste Strandpaviljoen

Restaurant 1320

’t Badhuys op Vlieland is donderdag uitgeroepen tot de beste strandpaviljoen van Nederland. De horecaonderneming ging afgelopen april open en werd helemaal opnieuw gebouwd. Paal 14 uit Katwijk was Beste Nieuwkomer.

’t Badhuys verkozen tot Beste Strandpaviljoen

Het publiek en vakjury prezen Strandpaviljoen ’t Badhuys unaniem. ‘Het moderne interieur met industriële elementen en het duurzame karakter. De aandacht voor een schone omgeving en de goede service.’

 

 

Duurzaamste Strandpaviljoen

Paal 14 uit Katwijk werd gekozen tot de beste nieuwkomer. Eigenaar Mark Grimbergen nam het stokje van zijn vader over en opende dit jaar een nieuw paviljoen dat het hele jaar open is. Sjoerd op Ameland is volgens de jury de meest duurzame strandtent van dit jaar.

Lees ook: Aantal Strandpaviljoens groeit gestaag

Vakjury en publiek beoordelen

De verkiezing wordt georganiseerd door Strand Nederland. Het wordt ondersteund door Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. Naast de vakjury beoordeelt ook het publiek de paviljoens.

Meer permanente strandhoreca

Het gaat volgens de organisatie van de verkiezing goed met de Nederlandse strandhoreca. Dit jaar groeide het aantal strandpaviljoens tot 322. Dat houdt tevens in dat voor het eerst het aantal permanente paviljoens hoger is dan de seizoensgebonden ondernemingen.

Reageer op dit artikel