nieuws

Valderrama olijfolie produceert samen met Spaanse topchef nieuwe lijn

Restaurant 93

Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse topchef Alberto Chicote een geheel nieuwe lijn ontwikkeld.

Valderrama olijfolie produceert samen met Spaanse topchef nieuwe lijn

Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig andere chemische toevoegingen worden toegepast. Als voorbeeld wordt de Ginger & Vanilla variant genoemd. Aan deze Arbequina van Valderrama wordt klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel wordt na een aantal dagen van maceratie, een techniek waarmee je ingrediënten in een vloeistof laat weken zodat de smaken beter naar boven komen, gefilterd. Daardoor is een zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie  getrokken. Uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren.

De lijn Valderrama olijfolie bestaat uit zes producten:

Ginger & Vanille: De pittige smaak van citroenzuur past in iedere bereiding. De vanille is eigenlijk van Amerikaanse origine, met een karakteristiek zoet aroma. Door deze twee natuurlijke ingrediënten samen te voegen ontstaat een  combinatie van aroma en smaak. Intens van karakter, enigszins pikant en zoet. Uitermate geschikt om schaal- en schelpdieren, groenten en fruit te aromatiseren.

Kaffir Lime Leaves: De kleine blaadjes komen van de Aziatische boom Kaffir. Deze zijn uiterst aromatisch en goed toepasbaar in de internationale keukens, waar fusion tussen Aziatische en Europese ingrediënten dagelijks aan de orde is. Fruitig en kruidig van smaak. Aanbevolen voor schelpdieren, rijst en vlees. Optimaliseert de smaken van de te bereiden ingrediënten.

Wasabi: Deze Wasabi wordt niet verkregen door mierikswortel, maar door de echte Wasabi Japonica. Topchefs die de maceratie van Wasabi en Arbequina olijfolie hebben geproefd wezen deze variant aan als een absolute topper. Een zoete, zacht pikante, maar niet dominante smaak, die niet in de keel blijft hangen. Ideaal om een intense en verse ‘touch’ bij de bereiding van voornamelijk koude gerechten, zoals sashimi, ceviche, zalmtartaar, carpaccio, sushi en zelfs salades, te verkrijgen.

Red Thai Curry: De rode Thaise Curry wordt voornamelijk gebruikt in de Thaise Keuken, maar leent zich vanwege het unieke maceratieproces uitstekend voor vele fusion bereidingen. Dit kruidengerei heeft een complexe, intense smaak, enigszins pikant. Optimaliseert de smaak van stews, soepen, sauzen en pasta’s. Ook ideaal voor het verbeteren van de smaakbeleving bij gegrild vlees.

Pandan Leaves: De lange Pandan bladeren komen van een veel voorkomende boom is Zuid-Oost Azië. Deze bladeren genereren een heerlijk geur van noten en gedroogd fruit. Zeer populair in Indonesië, Maleisië, en Myanmar. Patissiers zijn wereldwijd enthousiast over de Pandan Leaves variant als vervanger van citroenzuur en vanille in hun desserts.

Red Thai Chilies: Door het integreren van Red Thai Chilies door middel van maceratie krijgt de Arbequina olijfolie een aparte beleving aan het einde van het smaakpallet. Onwaarschijnlijk verrassend. Geadviseerd voor rijst, pasta, kip, groenten en vele andere ingrediënten.

De Oriental Collection is verkrijgbaar in flessen van 200ml. en 500ml.

 

 

Reageer op dit artikel