nieuws

Bidfood start Academy

Restaurant 2902

Relaties van horecagroothandel Bidfood kunnen binnenkort via hun leverancier gebruik maken van opleidingen om hun personeel te scholen. ‘De horeca kampt met een groeiend personeelstekort. Zowel chefs als gastheren en -vrouwen zijn schaars. Daarom willen wij horecamedewerkers enthousiasmeren en stimuleren om zich te ontwikkelen in het vak,’ zegt Wim Stroes, regiodirecteur Noordwest-Nederland bij Bidfood.

Bidfood start Academy

De opleidingen van Bidfood zijn gericht op horecamedewerkers die zich al op de werkvloer bevinden en willen groeien in het vak. ‘Samen met SVO vakopleiding food gaan we horecaondernemers en hun personeel toegang geven tot diverse opleidingen en leertrajecten op MBO-niveau. Bijvoorbeeld een afwasser die kok,  of een medewerker in de bediening die gediplomeerd gastheer wil worden. Ook kunnen ondernemers een traject ingaan om een erkend leerbedrijf te worden,’ vertelt Stroes.

Bidfood wil schaarste aanpakken

Momenteel heerst er een groeiend tekort aan goed horecapersoneel. Hoewel er weer meer studenten starten met een koksopleiding, stijgt het aantal vacatures nog steeds harder dan het aanbod. Reden voor Bidfood om haar horecarelaties te ondersteunen met initiatieven zoals scholing voor personeel, efficiënte keukeninrichting en slimme apparatuur.

Reageer op dit artikel