nieuws

Alliance Gastronomique gaat van start met ‘Alliance College’

Restaurant 744

De Alliance Gastronomique, het Europese samenwerkingsverband van restaurants, gaat van start met Alliance
College. De Alliance beschouwt het als een serieuze taak om voor de toekomst de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden, meldt de club van 37 toonaangevende restaurants.

Alliance Gastronomique gaat van start met ‘Alliance College’

De medewerkers van de leden van de Alliance Gastronomique worden in staat gesteld om een speciaal ontwikkeld programma te volgen. Jaarlijks worden zo’n acht sessies gepland waarvan een aantal ook door middel van een examen of toets beloond kunnen worden met een SVH (deel)certificaat. Op deze wijze worden de deelnemers nieuwe inzichten geboden en uitgedaagd en ondersteund meer uit henzelf te halen.

Leden

Emmy Stoel, portefeuillehouder van dit programma vanuit het Alliance bestuur: ‘Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de Alliance medewerkers.’ Vanuit de vereniging zijn nu vooral Onno Kokmeijer en Xavier Giesen actief met dit project. ‘Maar gezien het enthousiasme worden alle leden actief in het verhaal betrokken. Noem het workshops, noem het college’s. Het gaat om opleiden. De Alliance heeft zo veel kennis in huis, binnen alle disciplines. Het wordt praktijkgericht onderwijs op een hoog niveau’, zei Stoel eerder tegen Misset Horeca.

Start op 18 september

Door specifieke aspecten van de keuken en de bediening uit te diepen en te belichten verwachten we de kennis en interesse voor het vak van de medewerkers verder te vergroten. Het programma voor de laatste maanden van 2017 is rond. De start wordt gegeven op 18 september aanstaande door Marc van Gulick, voorzitter van de Vereniging. Dit gebeurt bij onze koffiepartner Smit&Dorlas waar de deelnemers een Barista-opleiding krijgen waarvoor zij bij goed gevolg een Barista-certificaat ontvangen. In oktober staat een bezoek aan de Food Inspiration Days gepland. En in november gaat een bus met jong talent naar onze zuiderburen voor een bezoek aan Spadel.

Sessies

Ook voor 2018 staan inmiddels diverse sessies gepland. We hebben onze businesspartners gevraagd hierin met ons samen op te trekken. ‘Ook zij zijn zeer enthousiast en zien de meerwaarde om op deze manier in contact te komen met de mensen van de toekomst en deze verder te vormen en te inspireren. Nu reeds worden voorbereidingen getroffen om in samenspraak met onze diverse ‘meester-leden’ kennis- en inspiratiesessies te organiseren met en bij onze vis-, vlees- en wijn/champagnepartners die ook grotendeels zorg dragen voor het hosten en faciliteren. Uiteraard zullen we ook ruimte bieden aan contactmomenten met veel plezier in een goede balans met inhoudelijke inspiratie.’

Reageer op dit artikel