nieuws

Francis Tavarez wordt chef bij Shanghai Bistro

Restaurant 892

Shanghai Bistro, in de Amsterdamse Pijp, opent op woensdag 30 augustus haar deuren. Chef Francis Tavarez, voorheen werkzaam bij tweesterrenrestaurant Bord’eau, wordt er de chef-kok.

Francis Tavarez wordt chef bij Shanghai Bistro

Van de dumplings en buns tot de vullingen, sauzen, soepen en de rest van het menu; bij Shanghai Bistro wordt alles dagelijks vers gemaakt. De gerechten zijn geïnspireerd op de smaken van China, met een funky twist van Tavarez, die begeesterd is van de Chinese keuken. Vanaf de Van Woustraat is de chef te bewonderen in zijn keuken in de etalage van het restaurant waar hij de sterren van de hemel kookt.

Richard van Oostenbrugge

 

Chef Francis Tavarez komt uit de stal van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van tweesterrenrestaurant Bord’Eau. Tavarez is apetrots op zijn eerste, zelfstandige avontuur.
Eigenaren Tim van Hattem en zijn vrouw en zakenpartner Corria Houthuizen runnen tevens Taqueria Limain de Foodhallen in Amsterdam, De Foodbar in de ZiggoDome, Wine & Food Communication Group en KegDrinks BV.

Shanghai Bistro is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 16:00 uur till late, ook de keuken. Gasten kunnen een tafel reserveren tot 19:00 uur, daarna is het walk in only.

Reageer op dit artikel