nieuws

Nieuwe sommelier voor Restaurant Bentinck Amerongen

Restaurant 2854

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft sommelier Jan-Jaap Altenburg aangetrokken. Altenburg gaat het niveau van de wijnkaart verhogen, zo laat ondernemer Peter-Paul Swijnenburg weten aan Misset Horeca.

Nieuwe sommelier voor Restaurant Bentinck Amerongen
v.l.n.r. Arnoud Pot, Peter-Paul Swijnenburg, Jan-Jaap Altenburg en Tommy Janssen.

Jan-Jaap Altenburg (25) werkte voor zijn komst naar Restaurant Bentinck in Amerongen als sommelier voor Pullman Cocagne in Eindhoven, ook was hij gastheer bij de Drie Harinkjes in Hindeloopen.

Met de komst van sommelier Jan-Jaap Altenburg wordt het niveau van de wijnkaart verhoogd. Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: ‘Het gaat goed met Bentinck. Vanaf week één zien we een opbouwende lijn. Super. En onze gasten lopen nu weg met Jan-Jaap Altenburg. Het enthousiasme spat eraf.’

Swijnenburg vervolgt: ‘Na de start kregen we goede kritieken, waaronder een mooie recensie in de Telegraaf, en we hebben een goede bezettingsgraad. Daardoor is er ruimte om het team uit te breiden en in te zetten op wijnkennis en wijnbehandeling. Met sommelier Jan-Jaap Altenburg halen we een ervaren en goed opgeleide professional in huis die de wijnkaart opnieuw gaat opbouwen en de kwaliteit ervan gaat verhogen.’

Aspirant lid JRE

Bentinck is daarnaast toegetreden als aspirant lid van de JRE Dit lidmaatschap wordt in januari omgezet in een regulier lidmaatschap. ‘Ik ben er trots op dat we al zo snel na onze start in februari 2017 lid konden worden van deze vereniging voor jongere restaurateurs  in het hogere segment’, aldus Swijnenburg.

Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck is onderdeel van Buitenplaats Amerongen, een evenementenlocatie op de Utrechtse Heuvelrug. In de historische gebouwen rondom Kasteel Amerongen organiseert het bedrijf jaarlijks 350 particuliere en zakelijke evenementen. Begin 2017 opende restaurant Bentinck de deuren in de voormalige stallen van  de Buitenplaats Amerongen.

De focus ligt op dagverse ingrediënten die in eigen keuken bereid worden, waarbij groenten uit de op de Buitenplaats gelegen moestuin een belangrijke rol innemen. Bentinck zit in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, dat samen met andere historische gebouwen gelegen is op het landgoed rondom Kasteel Amerongen.

Eigenaar: Peter-Paul Swijnenburg.
Chef: Tommy Janssen (De Burgemeester*)
Restaurantmanager: Arnoud Pot (De Nederlanden*)
Sommelier: Jan-Jaap Altenburg.

Reageer op dit artikel