nieuws

Ramen van Japanse Bib Gourmand-chef Hideto Kawahara nu ook in Amsterdam

Restaurant 1642

Vattenramen, het restaurant met authentieke Japanse ramen, heeft begin augustus een vestiging geopend aan de Kerkstraat in Amsterdam. Bib Gourmand-chef Hideto Kawahara is de man achter het concept. Hij wist van de Japanse noodlesoep wereldwijd een succes te maken.

Ramen van Japanse Bib Gourmand-chef Hideto Kawahara nu ook in Amsterdam

Een tweede Vattenramen gaat de deuren binnenkort openen op de Zeedijk. Dit restaurant volgt snel, zo meldt de website.

In 1993 volgde Kawahara zijn vader op en opende hij zijn eerste eigen restaurant in het Japanse Hakata, de ‘Hide-Chan Ramen’. Vasthoudend aan de traditionele bereidingswijze, slaagde hij erin deze ramen in een nieuw modern jasje te stoppen waardoor hij nu wereldwijd bekendheid geniet.

Bib Gourmand

Na opening van een Hide-Chan Ramen in Tokio volgde nog dertien vestigingen elders in Japan.  Ook in New York, Hong Kong en Taiwan werd het een succes. De vestiging aan 52nd street  in New York kreeg zelfs een Bib Gourmand. De Bib Gourmand is een beloning van Michelin voor een kwaliteitskeuken voor een prijs van maximaal 37 euro voor een driegangenkeuzemenu.

Op de menukaart van de eerste Amsterdamse vestiging staan onder meer Chicken Ramen, Spicy Ramen en Grilled Syoyu Ramen. Ook vegetarische ramen zijn er verkrijgbaar en verschillende bijgerechten. Gasten kunnen daarnaast kiezen voor verschillende toppings, zoals kaas, bacon of tomatenpuree.

Reageer op dit artikel