nieuws

Restaurant Mazie Den Haag gesloten

Restaurant 2373

Koen Cramer sluit na zeven jaar de deur van zijn Restaurant Mazie in Den Haag. Kramer was tot januari van dit jaar met zijn zaak aangesloten bij de restaurantorganisatie JRE. ‘De keuze om een wijnbar tegenover ons restaurant te openen, pakte financieel verkeerd uit,’verklaart hij.

Restaurant Mazie Den Haag gesloten

Koen Cramer meldt de sluiting van Mazie Den Haag zelf op Facebook. ‘Het gonzen en galmen in de Maziestraat is voorbij,;  start hij. ‘Met veel pijn in onze harten moeten we jullie helaas melden dat restaurant Mazie dicht is. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de toekomst van Mazie zeker te stellen, maar dat is niet gelukt. Door een aantal verkeerd gegokte investeringen en een onwelwillende verhuurder moeten we onze deuren sluiten.’

Koen Cramer, Rik Jansma en Takis Panagakis.

Koen Cramer, JRE-voorzitter Rik Jansma en Takis Panagakis.

Mazie doelt daarmee op de huur van een pand tegenover Mazie. Hier wilde hij groepen gaan ontvangen en ook een wijnbar starten. Het restaurant van Cramer was van januari 2014 tot januari 2017 lid van Restaurantorganisatie JRE. 

Mazie Den Haag

Cramer startte in juni 2010 met Mazie in Den Haag in een zijstraat van Noordeinde. In 2014 sloot hij zich aan bij de JRE. In datzelfde jaar won het restaurant met destijds nog Takis Panagakis achter de kachel, de Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad. Panagakis startte vorig jaar zijn eigen restaurant, Elea in Rijswijk en werd in Den Haag opgevolgd door Renate Boezaard. Chef Boezaard deed ervaring op bij Seinpost, Savelberg, at Sea, Han Tin en werkte ook al eerder in de keuken van Mazie.

Medewerkers Mazie

De sluiting van Mazie zorgt er niet voor dat Boezaard werkloos op straat staat. Ze heeft al een nieuwe baan gevonden. ‘Alle medewerkers hebben nader werk’, aldus Cramer.

Koen Cramer zelf gaat werken voor Lemongrass in Scheveningen als maitre-sommelier. Hij start 1 oktober 2017 met zijn fulltime dienstverband. ‘Ik kan hier gelukkig mijn talenten inzetten bij het team van Ino de Raper en Marvin Righart van Gelder die ik nog ken uit mijn Beukenhof tijd,’ schrijft hij. Naast De Beukenhof werkte Cramer ook voor De Moerbei in Warmond en voor Proto Tapas in Alphen aan den Rijn.

Gasten van Mazie leven mee op Facebook en noemen de sluiting een gemis voor Den Haag.

 

Reageer op dit artikel