nieuws

Richard van Oostenbrugge** kookt met Thomas Bühner***

Restaurant 1700

Richard van Oostenbrugge, de tweesterrenchef van Restaurant Bord’Eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam, kookt op 17 september samen met de Duitse driesterrenchef Thomas Bühner, een acht gangen diner in Amsterdam.

Richard van Oostenbrugge** kookt met Thomas Bühner***
Richard van Oostenbrugge

Bühner is sinds 2006 chef en eigenaar van Restaurant La Vie in Osnabrück (D); zijn restaurant kreeg in 2012 haar derde ster van Michelin. De duitse chef slaat eenmalig de handen ineen met Richard van Oostenbrugge.

Op zondag 17 september koken de twee chef samen een ‘Quatra Mains’ diner in Amsterdam. Het acht-gangenmenu is beschikbaar voor 188 euro per persoon, exclusief dranken. Een bijpassend wijnarrangement is te verkrijgen voor 108 euro per persoon. Reserveren kan via restaurant@deleurope.com.

Thomas Bühner

In 1996 kreeg Thomas Bühner zijn eerste ster van Michelin. De chef werkte destijds bij La Table Restaurant in Dortmund. In 1998 kreeg hij bij datzelfde restaurant zijn tweede ster van de bandenfirma. In 2001 werd hij door GaultMillau verkozen tot Rising star of the year en vijf jaar later als Chef of the year. Sinds 2006 is hij eigenaar van La Vie in Osnabrück. Sinds 2012 prijken er drie sterren achter zijn naam.

Thomas Bühner kookt met Richard van Oostenbrugge

Thomas Bühner

Thomas Bühner zegt te koken volgens drie dimensies, waarbij de eerste dimensie draait om de pure smaak van het ingredient. De twee betreft de bereiding van de gerechten volgens zijn motto ‘take your foot off the gas’. Refererend naar de tijd die hij gebruikt om gerechten te bereiden, maar ook de temperatuur. Zijn derde dimensie betreft de uitgebreide keuken waar hij dagelijks mee werkt.

Richard van Oostenbrugge

Samen met de kookstijl van Richard van Oostenbrugge die de smaak van elk ingrediënt optimaal tot zijn recht laat komen, zorgen de twee chefs samen ongetwijfeld voor een bijzondere ervaring.

Van Oostenbrugge kreeg zijn eerste ster in 2012, gevolgd door een twee direct het jaar erop in 2013.

Pierre Gagnaire***

In november 2016 kookte van Oostenbrugge samen met Pierre Gagnaire (Hotel Balzac in Parijs) in Amsterdam. Deze Franse driesterrenchef maakte toen voor het eerst zijn opwachting in Nederland.

Lees het interview dat Misset Horeca had met deze Franse topchef.

 

Reageer op dit artikel