nieuws

Tramrestaurant Den Haag van chef Pierre Wind krijgt vaste locatie

Restaurant 3952

Het rijdende restaurant in Den Haag dat gerechten van Pierre Wind serveert, krijgt ook een vaste locatie. Het rijdende restaurant in een tram van ondernemer Bobby van Galen krijgt een vaste basis in Voorburg. Restaurant Trammmhuys krijgt ongeveer dertig couverts.

Tramrestaurant Den Haag van chef Pierre Wind krijgt vaste locatie

Dat vertelt Bobby van Galen in het Algemeen Dagblad. Langs het spoor van de voormalige tramlijn 10 in Voorburg – aan de Laan van Middenburg – komt restaurant Het Trammmhuys. Net als in de tram gaat ook Pierre Wind hier de kaart maken. Momenteel wordt er verbouwd en naar verwachting opent het tramrestaurant in het najaar van 2017. Een exacte datum is nog niet bekend.

‘Dit keer is het restaurant niet in de tram gebouwd, maar de tram in het restaurant’, vertelt de eigenaar en initiatiefnemer Bobby van Galen in de krant. ‘We hebben de cabine van een oude HTM-tram van het type GTL-1 in het restaurant gestationeerd. Daarin hebben we een open keuken gemaakt.’ Gasten eten rondom deze tram. Pierre Wind

Pierre Wind maakt menu

Net als in de rijdende Hoftrammm wordt het menu samengesteld en bereid door Pierre Wind. ‘In het restaurant staat ‘Cuisine a la table’ centraal, vult Van Galen aan. Dat betekent veel tafelbereidingen. Hoe de menukaart er precies uit gaat zien, weten Van Galen en Wind nog niet. ‘We barsten van de ideeën. Zo wilde Wind altijd al iets met stikstof doen. Te gevaarlijk in een tram, maar straks kan dat dus wél.’

Ook de mise-en-place van de gerechten voor de Hoftrammm gaat straks plaastvinden in de keuken van het Trammhuys. ‘Tot nu toe werden voorbereidingen voor het diner – denk aan het maken van sauzen en het bakken van brood – getroffen in een cateringkeuken, die we deelden met andere bedrijven’, legt Van Galen uit. ‘Die keuken was aan de kleine kant voor ons. Fantastisch dat we straks een eigen plek hebben.’

Crowdfunding

Bobby van Galen en Pierre Wind gaan binnenkort van start met crowdfunding voor de bar en de inrichting van het nieuwe restaurant. De Hoftrammm werd ook met behulp van crowdfunding gefinancierd.

Deze tram rijdt sinds mei 2014 door Den Haag. In de culinaire tram, die een vaste route rijdt door de binnenstad van Den Haag richting Scheveningen, wordt een viergangendiner (inclusief bijpassend wijnarrangement), bereid en uitgeserveerd. Tramrestaurant Hoftrammm is daarnaast ook exclusief af te huren voor speciale gelegenheden of lunches. Reservering vooraf is noodzakelijk.

Reageer op dit artikel