nieuws

Prinz Wolf: Tweede zaak voor Michael Wolf van restaurant Wolf Atelier

Restaurant 1728

Chef-kok Michael Wolf van restaurant Wolf Atelier in Amsterdam opent in oktober een tweede zaak in de hoofdstad. Het restaurant krijgt de naam Prinz Wolf.

Prinz Wolf: Tweede zaak voor Michael Wolf van restaurant Wolf Atelier
Michael Wolf

Tartaar krijgt de hoofdrol in het restaurant aan de Prinsengracht. De naam van het restaurant is een knipoog naar de locatie én de naam van de chef, meldt Elle Eten. Tartaar heeft ook al een rol in restaurant Wolf Atelier. Daar kunnen gasten naast de normale lunchkaart kiezen uit ‘Tartar-ia by Wolf’, de keus uit verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Dit concept krijgt nu een geheel eigen etalage in Prinz Wolf. Naast tartaar worden er ook bijgerechten en bites geserveerd. Samen met een selectie mooie wijnen, bubbels en cocktails.

Liefhebber

Wolf: ‘In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereidingen. Als echte liefhebber wist ik gelijk dat ik dit ook in Amsterdam wilde introduceren’, meldde Michael Wolf eerder.

Wolf Atelier

Wolf Atelier is gevestigd op een monumentale draaibrug naast Amsterdam Centraal Station. De van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf (32) leerde het vak bij Sergio Herman’s Oud Sluis (***) en Vila Joya (**). Ook was hij vier jaar verantwoordelijk bij Restaurant Envy.

Expositie van gerechten

De gaWolf 5sten kunnen in Wolf Atelier kiezen voor de ‘Vaste Collectie’ van vier of vijf gangen à la carte gerechten, de ’Tijdelijke Expositie’ van een selectie gerechten of het ‘Atelier’, een tasting menu van vijftien gangen. Hier innoveert Wolf en test hij gerechten als het ware uit. Na feedback van de gasten blijven alleen de allerbeste gerechten over. Deze kunnen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.

>>Metamorfose voor restaurant Michael Wolf

>>Wolf Atelier introduceert Tartar-ia

Reageer op dit artikel