nieuws

Voormalig chef Geerhard Slenema van Onder de Linden (*) kookt met De Loohoeve

Restaurant 996

Voormalig sterchef Geerhard Slenema van Herberg Onder de Linden (*) kookt op zondag 3 september samen met de ondernemers van De Loohoeve in Schoonloo.

Voormalig chef Geerhard Slenema van Onder de Linden (*) kookt met De Loohoeve

‘We zijn er supertrots op om samen met zo’n gewaardeerd vakman te mogen koken en dat zijn vrouw Petra Slenema (red: voormalig mede-eigenaar van Onder de Linden) ook aanwezig is’, aldus Marleen en Jeroen Brouwer van De Loohoeve. ‘Het wordt een gastronomisch spektakel, een spannend menu vol contrasten waarbij we elk twee hapjes en drie gerechten koken.’De bijpassende wijnen worden ook door beide partijen verzorgd. Prijs voor het bijzondere diner is 119 euro, inclusief champagne, mineraalwater en koffie/thee met friandises.

Geerhard en Petra Slenema

Geerhard en Petra Slenema wisten met hun herberg Onder de Linden, het Groningse Aduard op de culinaire kaart te zetten.  Ruim 25 jaar geleden kregen zij hun Michelinster en die wisten ze al die jaren te behouden. In 2016 werd Geerhard 65 jaar en besliste daarom dat het tijd was om het stokje over te dragen. Op 1 oktober dat jaar overhandigde echtpaar Slenema hun zaak over aan Steven en Tanja Klein Nijenhuis. Zij zijn sinds die tijd de trotse nieuwe eigenaren van Herberg Onder de Linden. Klein Nijenhuis ontving in 2013 een Michelinster bij In de Molen en groeide -mede daardoor- op die plek uit z’n jasje.

De Loohoeve

Marleen en Jeroen Brouwer van De Loohoeve maken er geen geheim van: ze willen graag als derde restaurant in Drenthe een Michelinster bemachtigen. Naast De Vlindertuin (één Michelinster in Zuidlaren) en De Groene Lantaarn (twee sterren in Zuidwolde) willen ze in Schoonloo ook een ster koken. ‘We begonnen als haperende stoptrein en zitten nu in de Thalys, laten we het zo maar zeggen. Maar we zijn er nog niet’, vertelden de jonge ondernemers in een eerder uitgebreid interview met Misset Horeca. Lees hier het openhartige interview met dit ambitieuze duo.

Reageer op dit artikel