nieuws

Sterklas 2017 gestart in SkyLounge DoubleTree by Hilton

Restaurant 2673

Tijdens de jaarlijkse Sterklaslunch in SkyLounge Amsterdam werden de nieuwe Sterklas-koks aan elkaar en aan de Nederlandse SVH Meesterkoks voorgesteld.

Sterklas 2017 gestart in SkyLounge DoubleTree by Hilton

De Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en ROC Amsterdam is volop in beweging. De afgelopen jaren is deze culinaire topopleiding voor koks explosief gegroeid. De opleiding is een uitgebreide aanvulling op de niveau 4 beroepsopleiding gespecialiseerd restaurantkok. In totaal telt de Sterklas dit jaar negenentwintig studenten.

Top chefs voor de toekomst zijn onderweg

SterklasUniek dit jaar is dat er nog nooit zoveel vrouwelijke koks zich hebben aangemeld, wij noemen Demi Brouwer, Rabab Kassi, Britt Pieterse, Michelle Smit, Kirsten van Roekel, Daisy Krop en Mandy Bossinga. Zeven vrouwen die hun passie voor het koken najagen.

Sterklas

De startlunch van het nieuwe schooljaar werd verzorgd door chef-kok Paul Stoop en zijn team de lunch. De lunchgerechten zijn bedacht en verzorgd door oud gediplomeerde Sterklassers. Ippe Galama startte bij het hotel als leerlingkok en heeft zich in enkele jaren opgewerkt naar junior sous chef. Ook Ray Drisdale en Junior Penne werken sinds de Sterklas stevig aan hun carrière. De kennis, motivatie en passie straalt er iedere dag van af. De start van de Sterklas 2017 vond plaats onder de bezielende begeleiding van het bestuur van de Stichting Sterklas Nederland. Dit bestaat uit SVH Meesterkoks Marcel de Leeuw, Alain Alders en Ben van Beurten en Onderwijsdeskundige Willem Himmelreich.

De Sterklas bestaat 20 jaar

De Sterklas is een initiatief van het Gilde van Nederlandse SVH Meesterkoks, een onafhankelijk broederschap van professionele koks die de hoogste graad van vakbekwaamheid binnen hun ambacht hebben behaald. Om de toekomst van het vak van restaurantkok te waarborgen, startte het Gilde in 1997 een vakopleiding, die inmiddels gezien mag worden als de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks. De Sterklas is een toonaangevende tweejarige opleiding, waar niet alleen de nadruk ligt op het gebied van koken, maar ook in het aanleren van management vaardigheden, gastronomie en kennis van wijn-spijs. Daarbij worden communicatievaardigheden, Nederlands en Engels niet vergeten in het onderwijsproces. De Sterklas heeft sinds de eerste examens in 2000 al vele SVH Meesterkoks voortgebracht, wij noemen Onno Kokmeijer, Marcel de Leeuw, François Geurds, Jeroen Robberegt, Lars van Galen en recent patron Jarno Eggen.

De Sterklasopleiding wordt verzorgd door de Hotelschool Amsterdam, onderdeel van het MBO College Centrum, van het ROC Amsterdam. De bevoegde docenten zijn respectievelijk SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer en register vinoloog.

Reageer op dit artikel