nieuws

Studenten doen in Hongkong mee aan internationale kookwedstrijd

Restaurant 1049

Drie studenten van de opleiding zelfstandig werkend kok nemen op 6 en 7 september deel aan de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) in Hongkong.

Studenten doen in Hongkong mee aan internationale kookwedstrijd
Elvan Nur

Het gaat om de tweedejaars studenten Elvan Nur, Rosalie Heimink, en Jorian de Bruijn. Zij worden tijdens de kookwedstrijd begeleid door docent Hans Spelier. Hij is de motor achter het Aziatische koken bij de koksopleiding. Hierbij werd samengewerkt met Aziatische restaurants in Leiden en Haarlem. Doel is zo veel mogelijk studenten de fijne kneepjes van de Chinees-Cantonese keuken bij te brengen.

Deelname Europees team uniek

koookwedstrijd

Rosalie Heimink

Er doen in Hongkong 100 teams mee vanuit Azië, Europa, Canada en Australië. Het is voor het eerst dat studententeams van buiten de Aziatische gemeenschap meedoen. De drie teams zullen tijdens de wedstrijd een combinatie van oosterse- en westerse kooktechniek gebruiken in de volgende categorieën: dimsum, vis en vlees.

 Het gehele landelijke team bestaat uit acht teamleden. Naast Elvan Nur, Rosalie Heimink, Jorian de Bruijn en Hans Spelier van mboRijnland zijn dit Kalai Vossen (student Scalda College Middelburg), Tim Kan (Ambassadeur Cantonese Keuken Europa WMCCC), Jeffrey Kind (sous-chef bij de Rotterdamse Golfclub) en Paul Toorop (eigenaar Toko Toorop in Rotterdam).

Gedegen voorbereiding 

kookwedstrijd

Jorian de Bruijn

De teamleden zijn zaterdag 2 september vertrokken om zich goed te kunnen voorbereiden op de competitie. In de aanloop naar de wedstrijd werden er wekelijks gerechten ontwikkeld en werd er getraind. In Hong Kong worden de voorbereidingen vlak voor de wedstrijd gedaan bij het twee-sterrenrestaurant Amber van Richard Ekkebus.

Nieuwe naam: mboRijnland

ID College en ROC Leiden zijn gefuseerd en hebben een nieuwe naam: mboRijnland. Studenten leren bij ons een vak waar de samenleving echt iets aan heeft. Met ‘mbo’ in onze naam laten we zien hoe trots we zijn op ons middelbaar beroepsonderwijs en onze studenten. Rijnland verwijst naar de regio waarin we actief zijn. We hebben scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Al die vestigingen werken samen met bedrijven en maatschappelijke instellingen. Bij mboRijnland staat vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.

Reageer op dit artikel