nieuws

Eigenaresse Wijnrestaurant Mes Amis uitgeroepen tot ‘Ambassadrice van de Limburgse Wijn’

Restaurant 1306

Vinologe en eigenaresse Annaline Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis Maastricht is donderdag 24 augustus uitgeroepen tot ‘Ambassadrice van de Limburgse Wijn’.

Eigenaresse Wijnrestaurant Mes Amis uitgeroepen tot ‘Ambassadrice van de Limburgse Wijn’

De voormalig voorzitter van de ‘Confrérie’ van Limburgse wijngaardeniers, dhr. Verstegen, heeft Annaline een ‘Druiventro(t)s’ overhandigd als waardering voor haar jarenlange geloof, betrokkenheid en inzet voor de regionale wijnen uit Belgisch en Nederlands Limburg. De uitreiking vond plaats tijdens de eerste avond van ’t Preuvenemint in Maastricht. Mes Amis nam na 11 jaar weer deel aan het Oudste Proefevenement van Nederland: ’t Preuvenemint.

Wijnrestaurant Mes Amis

Wijnrestaurant Mes Amis schenkt bijna alle wijnen van de professionele wijnmakers uit de regio. Het team gaat regelmatig op bezoek bij de wijnmakers en plukt zelfs mee tijdens de oogst. Het gaat dan niet alleen om het opdoen van kennis over de druif, gaard en het proces maar ook om gewoon elkaar helpen en daarmee ook de onderlinge vriendschap die is ontstaan, te bekrachtigen.

Regionale wijnen zijn eerst en per glas verkrijgbaar. Vanaf het aperitief tot en met het digestief. Zo is ook de wijnkaart opgebouwd.

 

Reageer op dit artikel