nieuws

Exclusieve mbo-opleiding start in Weert en Venlo

Restaurant 719

Speciaal voor studenten met een hart voor de horeca of de vrijetijdsindustrie starten Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven volgend schooljaar een exclusieve opleiding. In Venlo én Weert kunnen geselecteerde studenten starten aan de mbo-opleiding Excellente
hospitality. 

Exclusieve mbo-opleiding start in Weert en Venlo

Jonge vakmannen en -vrouwen met goede sociale vaardigheden, een gezonde portie lef en hart voor de zaak die als geen ander weten hoe ze hun gasten in de watten moeten leggen, dát is waar de gastvrijheidsbranche naar op zoek is.

Excellente hospitality: 3 in 1

De mbo-opleiding Excellente hospitality van Gilde Opleidingen gaat deze talenten leveren. Een exclusief, drie jaar durend programma op niveau 3 voor excellerende studenten. De bestaande mbo-opleidingen Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw, Zelfstandig medewerker leisure & hospitality en Zelfstandig medewerker travel & hospitality worden gecombineerd tot één allesomvattend programma.

 Naadloze aansluiting

Samen met het bedrijfsleven werkt Gilde Opleidingen aan het hoogwaardig programma dat naadloos aansluit aan de praktijk: ‘Theorie gecombineerd met uitdagende modules, workshops, projecten en stageopdrachten, verzorgd door docenten en bedrijven’, zegt André Duijghuisen, directeur Hospitality & Wellness van Gilde Opleidingen. ‘Omdat Limburg een toeristische regio is, besteden we ook veel aandacht aan talen. Zowel Engels als Duits is van groot belang.’

Steeds hogere eisen

‘Het vinden en houden van vakbekwame gastheren en -vrouwen wordt steeds lastiger. Veel jongeren zien werken in de horeca nog als een bijbaan en niet als een beroep. Daarbij stelt de gast steeds hogere eisen’, vertelt directeur Han van der Eijk van Van der Valk Hotel Venlo. De beste studenten kunnen meteen aan de slag bij zijn hotel of een van de andere deelnemende bedrijven. Vmbo-leerlingen met gastvrijheid in de genen kunnen zich bij Gilde Opleidingen aanmelden voor de mbo-opleiding Excellente hospitality.

Reageer op dit artikel