nieuws

Finale NK Oestersteken op BBB Maastricht

Restaurant 499

De 24e finale van het NK Oestersteken vindt dinsdag 10 oktober plaats tijdens de horecabeurs BBB Maastricht. De winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, waaronder de World Cup in China in 2018.

Finale NK Oestersteken op BBB Maastricht

De finale van het NK Oestersteken wordt op de tweede beursdag gehouden in het Wijntheater van de beurs en is een samenwerking tussen Wijntheater en BBB Maastricht.

Van Maastricht tot China

Eventmanager Erik Stroink is er trots. ‘Ons NK is uitgegroeid tot een grote wedstrijd met vijf voorrondes door heel Nederland. Winnaars worden afgevaardigd naar internationale competities. Denk hierbij aan het European Oyster Opening Championship in Zweden en de World Cup in China in 2018.’

Voorrondes open voor inschrijving

Mede-organisator Barbara Verbeek van Wijntheater: ‘Er zijn nog twee voorrondes gepland voordat de finale op dinsdag 10 oktober in Maastricht plaatsvindt. Op dinsdag 19 september in Rotterdam en op maandag 25 september op het Oesterfestival bij de NK-Oestersteken-BBB-Maastricht2oesterputten in Yerseke. In beide gevallen vinden de voorrondes plaats in het Wijntheater. Voor de voorrondes kunnen kandidaten zich nog aanmelden. We zoeken oestergekken, visboeren, oestervrouwen en -mannen en koks. Aanmelden is gratis en kan via het Wijntheater.’

Lees ook: BBB lanceert nieuw concept

De BBB vindt plaats op 9, 10 en 11 oktober in MECC Maastricht.

Reageer op dit artikel