nieuws

Landgoed Parc Broekhuizen trekt driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan

Restaurant 8492

De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf 1 september verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire.

Landgoed Parc Broekhuizen trekt driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan
foto: Sacha de Boer

De komst van Boerma luidt een nieuwe periode in voor het historisch landgoed verscholen in de natuurpracht van national park Utrechtse Heuvelrug. Marco Westmaas was voorheen verbonden aan Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire. Vanuit het buitenland liet hij in juni weten dat de wegen zijn gescheiden om verschillende redenen.

Topchef Boerma

Met het menu dat topchef Boerma voor Voltaire maakt, onderstreept hij zijn bekende signatuur (uit zijn restaurant De Leest*** in Vaassen) van frisse tonen, zuren en specerijen, waarbij seizoensproducten de boventoon voeren. De gerechten zijn elegant en licht en de kaart wordt gekenmerkt door veel groenten, schaal- en schelpdieren. Toch geeft hij Voltaire een geheel eigen identiteit mee door gerechten te presenteren met veelal Aziatische invloeden en te koken met lokale ingrediënten uit de eigen moestuin, zo laat het team van Parc Broekhuizen weten.

Droomlocatie

‘Parc Broekhuizen is voor mij al jaren een droomlocatie’, zegt Jacob Jan Boerma. ‘Het landgoed is een unieke plek waar alles bij elkaar komt: een bijzondere historie, een prachtige omgeving en een intieme sfeer binnen. Mijn doel is om gasten mee te nemen in een zinnenprikkelende ervaring, waar al dit moois samensmelt met wat wij in het restaurant te bieden hebben.’

Adviserende rol

Met het aantrekken van Boerma wordt ingezet op een verdere professionalisering op gastronomisch gebied. Met de rol van Boerma wordt doorgebouwd op het concept van Marco Westmaas die tot begin dit jaar daar werkzaam was. Boerma zal in Leersum primair verantwoordelijk worden voor restaurant Voltaire. Daarnaast zal hij een adviserende rol vervullen als het gaat om de totaalbeleving en de gastronomische invulling van evenementen. Boerma geeft leiding aan een team van jonge en zeer ambitieuze talenten: Voltaire’s chef Robert Poel (eerder werkzaam bij De Leest) en executive chef Thomas Diepersloot.

Justin Ultee

Justin Ultee, general manager van Parc Broekhuizen is trots om samen te werken met de driesterrenchef. ‘Jacob Jan en ik hebben in de afgelopen 10 jaar meerdere malen succesvol met elkaar samengewerkt. Omdat bij Parc Broekhuizen alles om smaak en de totale beleving draait, zien we in hem de perfecte aanvulling die we onze gasten bieden. Naast een droomlocatie hebben we nu ook ons culinaire droomteam verwezenlijkt. Waarmee we Parc Broekhuizen wereldwijd op de kaart zetten als het gaat om culinaire beleving en persoonlijke service op het hoogste niveau.’

Over Parc Broekhuizen

Landoed Parc Broekhuizen is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern, met respect voor de historie.

Over Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in Nederland, nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Daar verdiende hij na zes maanden al zijn eerste Michelinster. De tweede ster volgde in 2007 en de derde in 2013. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman.  Op 30 april 2016 opende The White Room, het fine dining restaurant in het vernieuwde NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Jacob Jan Boerma heeft hier ook zijn naam als signature chef aan verbonden. 

Reageer op dit artikel