Michel Oude Booijink wint zilver bij Young Chefs Competition

Michel Oude Booijink wint zilver bij Young Chefs Competition

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde 'Young Chefs Competition' van Chaîne des Rôtisseurs.

Het behalen van de tweede plaats bij de Young Chefs betekent dat Oude Booijink zich de beste deelnemer van Europa mag noemen. Aan de prestigieuze wedstrijd deden twintig koks mee uit verschillende landen. Winnaar werd Amelia Mei Vern NG uit Maleisië, Christopher Malone uit Australië eindigde als derde. De souschef van De Bloemenbeek reageert verrast op zijn uitzonderlijke prestatie. ‘Wat een wereldbeleving en dan word je tweede. Echt een super tijd gehad in Frankfurt. Ik ben helemaal blij met de tweede plaats. Het is een droom die uitkomt’, aldus Oude Booijink.

Jonge chef-koks stimuleren

De competitie voor ‘Young Chefs’ werd door de Chaîne des Rôtisseurs voor het eerst gehouden in 1977. De wedstrijd moet toekomstige jonge chef-koks stimuleren en ze de kans bieden hun vaardigheden te demonstreren en te ontwikkelen.Wedstrijden worden gehouden op regionaal, nationaal en internationaal niveau over de hele wereld. De competitie staat open voor koks die niet ouder zijn dan 27 jaar en minder dan vijf jaar kookervaring hebben, hun culinaire opleiding niet meegerekend.

Nederlandse titel

De nu vier jaar voor De Bloemenbeek actieve Oude Booijink legde een stevige basis voor zijn succes na het behalen van de Nederlandse titel, die hem recht gaf op deelname in Frankfurt. Hij liep stages bij Dennis van den Beld, ervaren wedstrijdkok en chef de cuisine van sterrestaurant Het Roode Koper in Ermelo, tweesterrenkok Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre en in Engeland bij Belmond Le Manoir aux Quat’Saison in Oxfordshire nabij Londen, ook goed voor twee Michelinsterren.

Gouden Koksmuts

De Tukker heeft het virus van het wedstrijdkoken te pakken. Een volgende ambitie is om samen met Matthijs Mulder en twee leerlingen namens De Bloemenbeek deel te nemen aan kookwedstrijden om de Gouden Koksmuts en de Leermeester-Leerling-wedstrijd. Beide worden begin volgend jaar gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam.

Chaîne des Rôtisseurs

Chaîne des Rôtisseurs is een internationale vereniging met ruim 25.000 leden en landelijke afdelingen. De Nederlandse tak bestaat uit leden - hospitalityprofessionals en liefhebbers - die maandelijks bij elkaar komen in een restaurant om te genieten van gerechten en wijnen. Consumenten kunnen lid worden van de vereniging en aanschuiven bij de diners. Aangesloten restaurants kunnen hun eetgelegenheid beschikbaar stellen voor het organiseren van diners. Op 16 september luncht de Chaîne bij tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Volgende maand bij Château Neercanne in Zuid-Limburg.