nieuws

Tweede editie Amsterdam Wine Festival nog uitgebreider

Restaurant 1646

De Westergasfabriek in Amsterdam is van 29 september t/m 1 oktober het toneel van het tweede Amsterdam Wine Festival. De oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond staan deze editie centraal.

Tweede editie Amsterdam Wine Festival nog uitgebreider

Organisatoren van het Amsterdam Wine Festival Ivar Beukeboom, Sebastiaan van Erne en Rob van der Molen hebben het terrein uitgebreid. Naast de Gashouder vormen nu ook het Transformatorhuis en het tussengelegen Klönneplein onderdeel van dit wijn-walhalla. De organisatie verwacht 15.000 wijnliefhebbers te ontvangen.

Grote internationale importeurs

Op het festival zijn grote (inter)nationale importeurs vertegenwoordigd, zoals Oud Reuchlin & Boelen, Vinites, Delta Wines, J. Bart en Verbunt Wijnkopers. Traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië krijgen een prominente plek. Echter ook minder bekende landen als de Verenigde Staten en Portugal zijn vertegenwoordigd. Voorbeelden van exclusieve wijnen die je hier kunt proeven zijn een Petrus uit het topjaar 2000 (prijskaartje van € 6.350,-) en een Domaine La Romanee Conti – Le Montrachet 2010 voor € 7.200,-. Je hoeft echter geen miljonair te zijn om dit festival te bezoeken, er zijn ook wijnen vanaf € 3,- per glas namelijk. Er is keuze uit ongeveer 300 verschillende wijnen.

Wie meer kennis over wijn wilt vergaren, kan meedoen aan een workshop of een quiz onder leiding van Edwin Raben, die al jarenlang tot de absolute top van de sommeliers in Nederland behoort. Liever ervaren hoe het echt is om wijn te maken? Schrijf je in voor een wedstrijd druivenstampen en leer van Lotte Wolf hoe het proces van A tot Z plaatsvindt.

Naast wijn is er ook eten en muziek. Zo kun je bij Restaurant Baut terecht voor amuses met een Franse twist en verzorgt Sublime FM voor de muzikale omlijsting met DJ’s en live-optredens. Onder andere Jared Grant, Jon Tarifa en Fusca spelen op het festival. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel