nieuws

Winnaar van eigen pop-up restaurant op Horecava bekend

Restaurant 4376

De winnaar van de Nationale RestaurantPitch, de wedstrijd voor een eigen pop-up restaurant op de Horecava, is bekend. Uit vijf finalisten werd het concept ‘Bar O’ van Timo Stemerdink & Tom de Rooij gekozen. Zij mogen hun plan daadwerkelijk uitvoeren op de horecavakbeurs van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in Rai Amsterdam.

Winnaar van eigen pop-up restaurant op Horecava bekend
Het winnende team Timo Stemerdink (l.) en Tom de Rooij (r.)

Tevens maken zij kans op een starterspakket om een eigen zaak te openen. Onder de noemer van de Nationale RestaurantPitch werd in mei een oproep gedaan aan iedereen in Nederland om creatieve ideeën voor een pop-up restaurant op de Horecava in te zenden. Met deze wedstrijd worden horecaondernemers geinspireerd en horecatalent een kans geboden om zijn of haar idee om te zetten naar een concreet plan.

Winnend concept Bar O uitgelicht

‘Bij Bar O ervaar je hoe cocktails en fine dining bar food elkaar versterken en voor een spannende smaaksensatie zorgen, wat het concept uniek maakt’, aldus de jury. ‘Je waant jezelf in een urban jungle; Bar O is een plek om samen te komen, te genieten van verrassende combinaties tussen cocktails en gerechtjes; van vis, vlees, vegetarisch tot sustainable.’

Jurering

Woensdag 23 augustus pitchten vijf kandidaten hun idee voor een restaurant voor een panel van drie experts, bestaande uit Michiel van der Eerde (ZUID/BAUT), Saskia Post (PostverkadeGroepBV) en Maikel Lindewegen (402). De jury beoordeelde de plannen op zakelijke kwaliteit en haalbaarheid. Ze was enthousiast over alle finalisten, maar koos uiteindelijk voor het voorstel van Timo Stemerdink en Tom de Rooij (Michiel van der Eerde stemde niet mee, aangezien Bar O een initiatief is van 2 (oud-)medewerkers van hem). Maikel Lindewegen: ‘Timo en Tom hebben een ijzersterk en vernieuwend concept en ze hebben beiden commercieel talent. Dit geeft ze de wind in de rug bij hun eerste zaak.’ De founding partners Horecava, Lightspeed en Sligro ondersteunen de beslissing volledig.

Vervolgtraject Nationale RestaurantPitch

Onder professionele begeleiding van topchef Michiel van der Eerde wordt Bar O de komende maanden uitgerold en komt het restaurant tot leven op Horecava 2018, waar bezoekers kennis kunnen maken met dit vernieuwende horecaconcept. Ook de overige juryleden alsmede partners ondersteunen vanuit hun eigen expertise bij het ondernemersplan en bij alle aspecten in de dagelijkse bedrijfsvoering om van het pop-up restaurant een succes te maken.

Reageer op dit artikel