Zout & Citroen over debuut Lekker 2018: 'Ongekend!'

Zout & Citroen over debuut Lekker 2018: 'Ongekend!'

Bram Helleman is totaal overdonderd de entree van zijn restaurant Zout & Citroen in de Lekker 2018. De chef-kok had totaal geen rekening gehouden met een plek in de top-100. 'Ik werd vanochtend wakker met een tweet van Misset Horeca, ik wist niet wat ik las. Ongekend!'

Uitgerekend in het jaar dat Lekker niks van zich liet horen, krijgt Zout & Citroen een plek in de top-100, vertelt een nog altijd beduusde Bram Helleman. 'De afgelopen drie jaar zijn ze telkens langs geweest en hebben ze zich bekendgemaakt', vertelt de chef-kok en eigenaar van Zout & Citroen in Oosterhout. 'En dit jaar heeft niemand zich gemeld en staan we in de lijst. Ongekend!' Zout & Citroen staat op plek 83 in de Lekker 2018.

Bekijk hier de complete Lekker 2018

'Totale verrassing dat we in Lekker 2018 staan'

Lekker 2018Helleman had er dan ook totaal geen rekening mee gehouden dat zijn restaurant een top-100-positie toebedeeld zou krijgen. 'We hadden de formulieren wel ingevuld en ook contact gehad met de redactie over foto's en dergelijke. Maar dat we bij de beste 100 zouden komen is een totale verrassing. Gisteren hebben we nog een personeelsuitje gehad en vanochtend werd ik wakker met een tweet van Misset Horeca dat we in de lijst staan.

'Vader geworden, minder krampachtig in de keuken'

Het debuut in de lijst komt uitgerekend in het jaar dat Helleman vader is geworden. De twee gebeurtenissen staan niet los van elkaar, denkt de chef-kok. 'Ik verdeel mijn tijd nu veel meer tussen thuis en het restaurant. En om de kwaliteit te waarborgen hebben we nu geïnvesteerd in een team en dat loopt fantastisch. Zij dragen uit wat wij in ons hoofd hebben.' Het komt volgens Helleman zijn eigen koken ook ten goede. 'Als ik nu in de keuken ben, ben ik minder krampachtig en wellicht ben ik dan ook creatiever.'