Beschoten Stadspaviljoen in Eindhoven weer open

Beschoten Stadspaviljoen in Eindhoven weer open

Het Stadspaviljoen in Eindhoven dat ruim twee weken geleden werd beschoten met een zwaar kaliber automatisch vuurwapen gaat donderdag weer open. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft daar toestemming voor gegeven.

De burgemeester sloot het restaurant twee dagen na de beschieting vanwege informatie van de politie dat het ging om een doelgerichte actie.  Het restaurant aan de Alberdingk Thijmlaan werd volgens de politie op zondag 22 oktober doelgericht beschoten met een zeer zwaar kaliber automatisch vuurwapen. Daarbij raakte niemand gewond. Wel zaten er in het gebouw meerdere kogelinslagen en op de parkeerplaats vond de politie ongeveer dertig hulzen.

Sluiting tijdens onderzoek

Na het incident ging het restaurant gewoon open. Zolang het onderzoek nog loopt, wilde Jorritsma echter dat het Stadspaviljoen gesloten bleef. Het restaurant ligt in een park en bij een theater en volgens de burgemeester was de veiligheid van buurtbewoners en voorbijgangers in het geding.

Camera's

De sluiting is volgens de burgemeester niet langer noodzakelijk maar de gemeente gaat voor de veiligheid van de bezoekers en voorbijgangers wel camera's plaatsen die minimaal een half jaar blijven staan. De beelden worden rechtstreeks bekeken, aldus Jorritsma.

Reactie eigenaar

Paul van Beek, eigenaar van het Stadspaviljoen in Eindhoven, zei tegenover Omroep Brabant boos te zijn over de sluiting. ‘Er is er iets gebeurd waar ik helemaal niks aan kan doen. En nu ben ik samen met mijn veertig medewerkers de dupe. Zij komen thuis te zitten, terwijl we keihard werken om het hier succesvol te maken. Dat lijkt in één klap teniet gedaan.' De ondernemer moest alle feesten en partijen die op het programma stonden annuleren.  Van Beek zei toen al het er niet bij te laten zitten.