GaultMillau 2018: Prijs/plezier Restaurant 2018 Le Hollandais in Amsterdam

GaultMillau 2018: Prijs/plezier Restaurant 2018 Le Hollandais in Amsterdam

Restaurant Le Hollandais in Amsterdam heeft maandag 6 november van GaultMillau 2018 de award voor Prijs-Plezier restaurant gekregen. 'Hier is sprake van acceptabele prijzen en een hoog niveau', aldus de jury.

'Het is een buitengewoon prettig dat je tussen het moderne gastronomische geweld van onze hoofdstad ook gewoon nog een lekker traditioneel Frans menu kunt bestellen. Een gerecht dat voordeliger is geprijsd dan het hoofdgerecht in de topzaken van die stad', aldus GaultMillau 2018.

'Smakelijk menu voor minder dan 40 euro'

'Le Hollandais presteert het elke dag een smakelijk menu te presenteren voor minder dan 40 euro.' Alles is geënt op de regionale Franse keuken. Wildterrine met sinaasappelvijgensaus, ossenstaartsoep met madera, pommes fondantes, merg, citroenamandeltaartje, orgaanvlees. Chef-kok en eigenaar Adriaan van Raab van Canstein leerde de finesse van die keuken kennen in Frankrijk zelf en kookt graag voor alle lagen van de bevolking. Klassiek koken is erg arbeidsintensief, want alles wordt in huis gemaakt. Worst, fonds, sauzen, ijs et cetera. De benodigde ingrediënten komen voor een groot deel uit Frankrijk.

Als chef de cuisine opende Adriaan van Raab van Canstein in 1996 restaurant Le Hollandais. Koken leerde hij ook bij Bordewijk en Christophe' - gerenommeerde restaurants in Amsterdam. Daarna bestierde hij een restaurant in het zuidwesten van Frankrijk - een streek die bekend staat om zijn boerse keuken. De invloeden van deze leerschool zijn onmiskenbaar in zijn stijl van koken.