Jonathan Karpathios sluit eind 2017 de deuren van restaurant Vork & Mes

Jonathan Karpathios sluit eind 2017 de deuren van restaurant Vork & Mes

Jonathan Karpathios sluit eind 2017 de deuren van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Het pand heropent begin 2018 als locatie voor besloten diners en events.

'In 10 jaar Vork & Mes heb ik veel geleerd en won ik verschillende prijzen. Ik groeide van chef naar ondernemer en met vallen en opstaan bracht ik Vork & Mes tot een succes. Maar ik word bijna 40: het wordt tijd voor nieuwe dingen', zo laat Jonathan Karpathios weten in zijn blog.

Ontwikkeling

'De mensen die mij beter kennen weten dat ik nooit stil zit en ik niet gelukkig wordt van routine.' Het is tijd voor ontwikkeling, zo vervolgt hij. Hij stopt met zijn restaurant. 'Want daar heb ik gedaan wat ik wilde laten zien. Heb met mijn keuken een voorbeeld gegeven wat het is om de natuur je menu te laten bepalen. Waar het 10 jaar geleden ondenkbaar was groente een hoofdrol te geven, is dit steeds meer gemeengoed geworden.'

Catering en events

Vanaf 2018 gaat Karpathios zich meer richten op catering en events. 'Dat betekent dat ik samen met mijn partners bij Edel, food en entertainment ga verbinden op verschillende locaties.' Zijn restaurant, gevestigd in de Hydrapier van Asymptote Architects uit New York, is te boeken voor besloten diners en events. 'Mijn catering vind je ook terug in het Sieraad in Amsterdam, de ArenA in Amsterdam en er staat nog een bijzondere locatie aan te komen waar ik nu nog niets over mag zeggen.'

Kwekerij Eerlijke Oogst

Kwekerij Eerlijke Oogst blijft. De oogst zal nog steeds verwerkt worden in de catering. 'Zo blijf ik dicht bij mijn passie, ik heb er zin in. Ook wil ik bewust tijd maken om mijn kinderen hierin mee te nemen, ze spelenderwijs te leren wat ondernemen is, hoe gaaf het is om te doen wat je hart je ingeeft, te doen wat je leuk vindt, daar je geld mee te verdienen en het liefst daar ook de wereld nog eens mooier mee te maken.' Tot besluit meldt de ondernemer: 'Vol trots serveren wij tot het eind van het jaar uitsluitend een menu met de klassiekers van de kaart, onze hoogtepunten van 10 jaar Vork & Mes.