Rik Thesing over Ace: 'We doen alleen nog waar wij zelf zin in hebben'

Rik Thesing over Ace: 'We doen alleen nog waar wij zelf zin in hebben'
Foto's Saskia de Wal

Op de plek waar hij ooit begon als leerling-kok, bij 't Fornuis in Amsterdam, heeft Rik Thesing zijn restaurant Ace geopend. Thesing leerde de kneepjes van het vak van Menno Post bij Ron Blaauw** en De Bokkedoorns** en was chef-kok bij The Bishop in Leiden.

Het restaurant wordt omschreven als een Amsterdams no nonsens restaurant. In het weekend is de keuken geopend tot middernacht en sluit Ace om 2.00 uur. De basis van de keuken, die geïnspireerd is op de stad en haar bewoners, wordt gevormd door klassieke Franse technieken en lokale producten.

Dankzij het behoud van originele details zoals de prachtige houten trap, de bar, de kerk-en kloosterdeuren en het gebruik van een donker kleurenpallet, heeft Ace de knusse uitstraling van een Amsterdamse buurtkroeg, in een hip jasje.

Gasten kunnen bij Ace terecht voor een wisselend drie- tot zesgangen menu vanaf € 38,-. Ook zijn er volop mooie wijnen, waarvan een groot gedeelte ook per glas te krijgen is. Restaurantmanager is Mickey Corbijn.

LIEVER VIER DINGEN DIE SUPERGOED ZIJN,
DAN EEN BORD VOL BLAFFEN MET STRUCTUREN
EN EEN PALLET VAN KLEUREN OMDAT
HET ZO LEKKER DOET OP SOCIAL MEDIA'

Rik Thesing: ‘We willen alleen nog maar doen waar wij zelf zin in hebben. Dingen koken die wíj lekker vinden. Je kunt nooit uitblinken als je andermans kunstje jat.' Hij vervolgt: 'Ik kook eerlijk. Liever vier dingen die supergoed zijn, dan een bord vol blaffen met structuren en een pallet van kleuren omdat dat het zo lekker doet op social media. Uiteindelijk draait alles om smaak, die moet zo goed zijn dat mensen met een lach op het gezicht naar buiten gaan. Daar doen we alles voor, dat is onze troef.’

Creativiteit

Omdat creativiteit en een sterke binding met de buurt voor Thesing voorop staan, zal er bij Ace voortdurend iets nieuws te ontdekken zijn en worden vaste gasten op diverse wijzen beloond.

Ace is open van maandag tot en met zaterdag . Van maandag tot en met donderdag is de keuken geopend tot 23.00 en het restaurant tot 01.00 uur.
Op vrijdag en zaterdag is de keuken geopend tot 0.00 en het restaurant tot 02:00 uur.