nieuws

Alliance Gastronomique 50 jaar: de jubileumacties op een rij

Restaurant 1

De Alliance Gastronomique, het langst bestaande Europese samenwerkingsverband van restaurants, bestaat vijftig jaar in 2017. Diverse restaurants hebben hiervoor een jubileumactie in het leven geroepen, bijvoorbeeld een complete lunch voor 50 euro. De Bokkedoorns serveert een viergangenmenu voor 67 euro, refererend aan het oprichtingsjaar: 1967. Misset Horeca zet de jubileumacties op een rij.

Alliance Gastronomique 50 jaar: de jubileumacties op een rij
Alliance Gastronomique 50 jaar

De Librije, Zwolle
Gin & Kussen
Dit pakket bestaat uit een fles GastroGin, een Kus van Thérèse Sauvignon Blanc en een Kus van Thérèse Tempranillo. Verpakt in een zwartgelakte Librije-doos voor 50 euro.

Kaatje bij de Sluis, Blokzijl
Driegangenlunch, feestelijk aperitief, drie wijnen en koffie samen voor 50 euro pp.

De Heeren van Harinxma, Beetsterzwaag
Jubileumlunch voor 50 euro. Apéritief naar keuze. Dagelijks wisselende tweegangenlunch bestaande uit een voorgerecht en een hoofdgerecht. Bijpassende wijnen, 2 glazen tafelwater en mokka met friandises.

Dick Middelweerd, Treeswijkhoeve, Waalre

Dick Middelweerd, Treeswijkhoeve, Waalre

De Treeswijkhoeve, Waalre
Tweegangen lunch, inclusief twee glazen wijn en water voor 50 euro.
Geldig van woe/vrij in maart en april.

Het Koetshuis, Bennekom
Fles Moët & Chandon Imperial Brut voor 50 euro. Geldig tot 31 mei.

Het Nonnetje, Harderwijk
Lunch voor 50 euro, van woe t/m zaterdag. Geldig tot 1 mei.
Tweegangen van het Verleidingsmenu met 2 bijpassende wijnen en koffie met friandises. Inclusief valet-parking.

Merlet, Schoorl
Tweegangenlunch met ontvangstgarnituur, amuse, koffie en friandises. Woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag. Geldig in mei en juni voor 50 euro.

De Burgemeester, Linschoten
Driegangenlunch voor 50 euro, inclusief glas prosecco. Hele jaar geldig.

De Moerbei, Warmond
Driegangenlunch voor 50 euro. Geldig in maart, april en mei. Inclusief glas Moët & Chandon en amuses.

Ciel Bleu, Okura, Amsterdam
50 euro korting op het boek Guestronomy Limited Edition. Elk boek heeft een unieke cover, gemaakt door een van de elf kunstenaars van de Amsterdamse Outsider Art Galerie. Te bestellen van 15 tot en met 30 april voor 139 euro via Guestronomy@okura.nl ovv Alliance Gastronomique Jubileumactie.

Yamazato, Okura, Amsterdam
‘The Kaiseki Cuisine’ cadeau bij lunch of diner in Yamazato tijdens de Golden Week bij bestelling van het Alliance Gastronomique lunch- of dinermenu. Geldig van 2 tot en met 7 mei.

Aan de Zweth, Schipluiden
50 dagen lang een specialiteitenmenu van 4 gangen voor 50 euro. Begonnen op 9 maart en geldig tot 28 april 2017.
Aan de Zweth werd eind 2016 lid van de Alliance Gastronomique.

Aan de Poel, Amstelveen
Driegangenlunch menu dat bestaat uit signature dishes van chef Stefan van Sprang, voor 50 euro.

Hostellerie De Hamert, Wellerlooi
Viergangenmenu van 65 voor 50 euro. Blijven overnachten kan dan ook voor 50 euro per persoon, inclusief ontbijt op basis van twee personen. In maart 2017 geldig. Net als De Zwaan in Etten-Leur behoort Hostellerie de Hamert tot de leden van het eerste uur van de Alliance Gastronomique. Hun ‘voorvaderen’ werden in 1967 – het oprichtingsjaar – lid van de vereniging.

Katseveer, Wilhelminadorp
Viergangenmenu voor 50 euro in plaats van 60 euro per persoon. Exclusief drankjes, geldig van 9 maart tot en met 9 mei 2017.

Alliance Lid: La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam

Foto: Diederik van der laan

La Rive Amstel Hotel, Amsterdam
Viergangenmenu, inclusief aperitief, wijn, water en koffie of thee. Ronald Opten selecteert de wijnen. Menu te reserveren van maandag tot en met donderdag voor 150 euro per persoon.

De Gieser Wildeman
Hele maand juli een viergangen lunchmenu voor 50 euro inclusief aperitief.

De Bokkedoorns
Viergangen jubileummenu voor 67 euro, refererend aan het jaar van oprichting van de Alliance Gastronomique in 1967.

 

Ook de moeite waard:
>> Foto’s bekijken van de aftrap van het jubileumjaar op 9 maart 2017 bij De Bokkedoorns >>

>> Alliance Gastronomique: eigen opleidingsprogramma voor keuken en bediening >>

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels