nieuws

Rui Silvestre(*) gastchef bij sterrenrestaurant ’t Nonnetje

Restaurant 2146

Rui Silvestre, van het met een michelinster bekroonde Restaurant Bon Bon in de Portugese Algarve, komt op woensdag 14- en donderdag 15 juni koken in sterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk.

Rui Silvestre(*) gastchef bij sterrenrestaurant ’t Nonnetje

De twee koks verzorgen die avond een volledig all-in arrangement met een menu van zesgangen welke volledig in het teken van de Portugese keuken zullen staan. Drie gerechten van chef-kok Rui Silvestre en drie gerechten van Michel van der Kroft. ‘Gisteren heeft de nieuwe ambassadeur van Portugal, mevrouw Rosa Batoréu, bevestigd dat ook zij aanwezig zal zijn op deze lunch. Dat maakt het voor ons heel eervol en extra bijzonder uiteraard’, aldus Van der Kroft.

Arrangement

Het arrangement wordt aangekleed met amuses, een Portugees aperitief, bijpassende Portugese wijnen – verzorgd door Roel Helming van Ovino – mineraalwater en koffie met friandises. ‘We willen Portugal echt op de kaart gaan zetten’, aldus de enthousiaste chef van restaurant ’t Nonnetje. Reserveren voor het arrangement kan via Hetnonnetje.nl.

Gastchef

Van der Kroft is getrouwd met de Portugese Maria do Céu Ferreira Figueiredo, waardoor de kok een bijzondere band heeft met het land. ‘Al jaren kom ik er om onze vakantie door te brengen en sinds enkele jaren ook zo’n vier tot vijf keer per jaar als gastchef. Mijn vrouw en ik mogen bijna alle Portugese sterrenchefs tot onze persoonlijke vrienden rekenen.’

Leestip: ‘Michel van der Kroft 10 jaar aan de top’

Inspiratie

Portugese gerechten vormen een inspiratie voor de Nederlandse chef-kok. ‘Het verschaft ons restaurant een compleet eigen identiteit in het culinaire landschap van Nederland. Je mag mij dan ook gerust een ambassadeur noemen van de Portugese keuken, Portugese producten en wijnen.’

Michel van der Kroft schrijft columns voor de website van Misset Horeca. Lees hier zijn nieuwste culi-column.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels