Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017
Jarno Eggen

Folie Culinaire maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef Alexandre Dionisio hun kennis delen tijdens masterclasses. Al eerder werd de komst van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekendgemaakt.

Eventmanager Erik Stroink is trots op het binnenhalen van deze gerenommeerde experts. Stroink: 'Tijdens de masterclasses delen zij hun kennis en kan de beursbezoeker proeven van de creaties die zij maken.' SVH Meesterkok Jarno Eggen is een meester in smaak en structuren. Hij werkt in zijn keuken met de rijkdom van het Drentse land dat hem inspireert tot verrassende gerechten. Eggen leerde het vak in Giethoorn bij Martin Kruithof in de Lindenhof **, voordat hij samen met zijn Cindy Borger hun restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde startte. De twee wonnen de prestigieuze wijn-spijswedstrijd Copa Jerez en zijn de trotse bezitters van twee Michelinsterren.

Sexy patisserie van Cécile Farkas Moritel

Folie Culinaire

De Franse Cécile Farkas Moritel, ooit modeontwerpster, heeft haar designtalent ten dienste van de patisseriewereld gesteld. Ze reist de hele wereld rond om advies te geven en haar kunst. Stroink: 'Cécile bekijkt de patisserie door de ogen van een modeontwerpster en vindt dat patisserie sexy moet zijn en glamour moet uitstralen. Precies dat is te zien in de oog- en tongstrelende creaties die ze onder ‘Creations by Cécile’ ontwerpt.'

Creatieve Alexandre Dionisio

Gepokt en gemazeld bij Brusselse restaurants als Comme chez Soi *** en Sea Grill **, opende Alexandre Dionisio zijn eigen restaurant Alexandre in Brussel. Binnen enkele maanden kreeg hij een Michelinster. Met La Villa in the Sky kookte hij binnen korte tijd zelfs twee Michelinsterren bij elkaar. Het glazen restaurant op het dak van de IT Tower in Brussel heeft een spectaculair uitzicht, de keuken heeft het formaat van een zakdoek. Stroink: 'De beperkingen van de kleine keuken en de begrensde ruimte van het restaurant nopen Dionisio tot zeer nauwkeurige werkmethoden, een perfecte organisatie en veel creativiteit. Die vaardigheden zal de beursbezoeker zeker in de masterclass terugzien.'

Colombiaanse topchef Leonor Espinosa Folie Culinaire

Leestip: BBB en Folie Culinaire meer dan horecabeurzen

Folie Culinaire is een exclusief internationaal gastronomisch event, dat van 9 t/m 11 oktober plaatsvindt in MECC Maastricht. Drie dagen lang vinden inspirerende kook- en productpresentaties door gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland plaats.