nieuws

Hans van Wolde mikt met nieuw restaurant op derde Michelinster

Restaurant 12266

Met een nieuw restaurant in het Limburgse heuvellandschap doet Hans van Wolde opnieuw een gooi naar drie Michelinsterren. De sterchef uit Maastricht opent zijn nieuwe zaak op het landgoed in Reijmerstok waar hij zelf woont. Begin 2020 moet ‘Brut 172’, met 25 couverts haar deuren openen.

Hans van Wolde mikt met nieuw restaurant op derde Michelinster

Hans van Wolde ontvouwt zijn plannen bij het tv-programma Limbourgeois van L1. De sterchef van het Maastrichtse Beluga opent de zaak op het landgoed waar hij zelf woont. Brut 172 wordt de nieuwe naam, er komen 25 couverts, vier Bed & Break-suites en is er plaats voor kookdemonstraties.

Brut 172: begin 2020 open

Van Wolde woont zelf op een boerderij op het landgoed in Reijmerstok, in het Zuid-Limburgse heuvelland. Op de twee hectaren staan onder meer stallen. Deze moeten begin 2018 verbouwd worden en twee jaar later klaar zijn. De naam Brut 172 verwijst naar de hoogte van de ligging van de boerderij. Van Wolde: ‘Brut; denk vooral aan bruut leven, oerkracht, maar ook mooi brut: zoals champagnebubbels.’

Financieren met certificaten

Om het geheel te financieren gaat Van Wolde onder meer werken met certificaten van €600. ‘Je kan een pakket kopen, een cadeaubon zeg maar. En vanaf 1 april 2020 gaan we elke zaterdag avond een VIP-diner houden waarbij je aan kan schuiven.’ Daarnaast leent Van Wolde een deel van de bank en brengt hij eigen geld in.

Brut: 300 euro per couvert

Volgens Van Wolde gaat hij bij Brut 172 voor de absolute top. ‘Bij Beluga sta ik dagelijks voor 100 personen te koken. Bij Brut 172 voor 25, dat is natuurlijk wel even anders.’ Het exclusieve karakter is ook terug te zien in het prijsniveau. Van Wolde: ‘Inclusief alles moet je ongeveer denken aan €300 per couvert. Dat is een serieus bedrag, maar als je straks het interieur ziet en het uitzicht over de heuvels…we nemen je helemaal mee op een reis met Brut.’ Op de vraag of hij ook anders gaat koken bij Brut: ‘Denk aan garen in de grond bijvoorbeeld. Maar sowieso; helemaal tot het uiterste.’

‘Beluga blijft, maar met Brut naar de top’

Beluga blijft gewoon bestaan, maar zal wel een metamorfose ondergaan. Van Wolde daarover: ‘Zodra Brut opengaat, gaat Beluga naar een lager prijsniveau en krijgt meer een Hans van Woldebistroconcept.’ De sterchef zegt over zijn stap overleg gehad te hebben met Michelin. ‘Of ik mijn ster meeneem of dat ik hier opnieuw begin; dat bepaalt Michelin. Maar feit is wel dat ik hier in Reijmerstok voor de absolute top ga.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels