nieuws

Deliveroo naar 14 steden met Arnhem en Nijmegen

Restaurant 1276

Deliveroo bezorgt nu ook maaltijden in de steden Arnhem en Nijmegen. De bezorgservice heeft in de afgelopen zes maanden 500 restaurants in Nederland aan haar bestand toegevoegd. De dienst bezorgt nu in 14 steden.

Deliveroo naar 14 steden met Arnhem en Nijmegen

In september 2015 fietsten de riders van Deliveroo Nederland binnen. Een kleine drie jaar later groeit het van origine Britse bedrijf onophoudelijk door in Nederland. De 1900 fietskoeriers bezorgden eind 2017 voor zo’n 1400 restaurants. Deliveroo breidt nu verder uit. Ook Arnhem en Nijmegen laten voortaan hun favoriete gerechten thuis afleveren.

Waren er in 2016 nog slechts 750 riders op weg met gerechten van 700 restaurant, daar fietsen er eind 2017 meer dan 1900 rond voor 1400 restaurants. In de laatste 6 maanden sloten 500 nieuwe restaurants zich aan.

Met de uitbreiding naar Arnhem en Nijmegen bezorgt  de dienst nu in 14 steden. Sinds de start, werkte de bezorgservice onder andere samen met chefs als Ron Blaauw en sloot de delivery service langdurige partnerships met onder andere Heineken, Tripadvisor en Burger King. Deliveroo Burger King

Mathieu de Lophem, general manager van het bezorgplatform: ‘Deliveroo bezorgt aan duizenden mensen in steden door heel Nederland. We kijken ernaar uit om nog meer restaurants te helpen hun klantenbestand uit te breiden. De enige manier voor Deliveroo om in dit tempo te blijven groeien is door het flexibele werk van onze riders.’

Rechtszaak van bezorger tegen Deliveroo

De bezorgdienst is recent aangeklaagd door een van haar ‘riders’. Maaltijdbezorger Sytze Ferwerda (19) is de aanklager. De bezorgdienst wil vanaf 1 februari alleen nog met zelfstandige bezorgers werken, niet meer met vaste contracten.

Ferwerda wil echter gewoon in loondienst blijven. Hij vreest als schijnzelfstandige te worden behandeld. Hij kreeg het geld voor de rechtszaak bijeen door een zogenoemde crowdfunding actie van de PvdA. Met het proces hoopt hij meer rechten af te dwingen, zoals een inkomen na een aanrijding.

Deliveroo Arnhem & Nijmegen

In 2018 breidt Deliveroo uit naar twee nieuwe steden binnen Nederland, Arnhem en Nijmegen. In Arnhem fietsen de riders voor onder andere Kentucky Fried Chicken, Burger King, Ribsfactory, Lestari, Dell’ETna en Salathai alle favoriete gerechten rond.

Nijmegen verorbert voortaan onder andere Kentucky Fried Chicken, Ribsfactory, Burger King, Stoom, Wally, Bistro Ivory, Foodmood en Popo.

Meer over maaltijdbezorging op Misset Horeca

Waar bezorgt Deliveroo?

De 14 steden waarin Deliveroo nu bezorgt zijn: Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Tilburg, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Haarlem, Amstelveen, Eindhoven, Leiden en Delft. De blinde vlek van  Deliveroo in Nederland zijn tot nu toe de Noordelijke provincies en Limburg.

De tien meest bestelde gerechten

(in willekeurige volgorde)
pizza’s
burgers
sushi
bier
ijs (Ben & Jerry’s)
kip
taco’s
salades

Download gratis de reportage van Misset Horeca over maaltijdbezorging: restaurants twijfelen. (aug 2017)

Reageer op dit artikel