nieuws

Instock finalist voor Circular Award 2018

Restaurant 644

Restaurant Instock is een van de vijf finalisten voor de Circular Award 2018. Uit 140 inzendingen zijn vijf winnaars gekozen in verschillende categorieën, Instock heeft gewonnen in de categorie Biomassa en Voedsel.

Instock finalist voor Circular Award 2018

Overige categorieën zijn Bouw, Consumptiegoederen, Kunststoffen en Maakindustrie. Op 15 januari pitchen de finalisten tegen elkaar in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire product of project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Voedselverspilling

Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. In drie restaurants in Amsterdam, Utrecht en Den Haag wordt gekookt met ‘gered’ voedsel: voedsel dat anders weggegooid zou worden. Wereldwijd wordt zo’n 1,3 miljard ton voedsel per jaar verspild. Instock heeft inmiddels al meer dan 330.000 kilo voedsel gered. Naast de drie restaurants heeft Instock onder anderen ook een eigen kookboek, foodtruck en bieren van geredde aardappelen en brood.

De jury is onder de indruk van de opschaling sinds het eerste pop-up restaurant. Door de uitbreiding van activiteiten pakt Instock voedselverspilling in de gehele keten aan, van producenten en horeca tot de consument.

Circular Award 2018

De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury. De award wordt uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Jury

Juryleden zijn onder andere Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie), Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie), en Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid).
De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. De award wordt uitgereikt tijdens de start van de derde Week van de Circulaire Economie.

Lees meer over: Restaurant Instock: met producten die super niet meer in mogen

Reageer op dit artikel