The Harvest: seizoensgebonden en voedzame maaltijden

The Harvest: seizoensgebonden en voedzame maaltijden
Wessel van Winden is het gezicht achter The Harvest.

Half april opent The Harvest haar deuren op de Proveniersstraat in Rotterdam. Een restaurant waar gasten zelf aan de hand van drie stappen een seizoensgebonden en voedzame maaltijd samenstellen.

The Harvest wordt een restaurant met een modern interieur en hippe recepturen, maar met een knipoog naar vroeger. Op de kaart komen voornamelijk gerechten met groenten, die in Nederland al heel lang worden gegeten of al een beetje vergeten zijn. De maaltijden worden geserveerd in een grote ‘bowl’ en kunnen tussen 11.00 en 21.00 worden genoten in de zaak. Ook is het mogelijk om de gerechten af te halen of thuis te laten bezorgen.

Maaltijd in drie stappen

Gasten van The Harvest stellen hun eigen maaltijd samen in drie stappen. Als eerste wordt gekozen voor een basis: een gerecht met trage koolhydraten. Daarna kunnen zij kiezen voor twee gerechten die voornamelijk bestaan uit seizoensgebonden groenten. Tot slot is er nog de keuze om een vegetarische bron van eiwitten toe te voegen aan de bowl of een stukje vlees.

Gevoel van vroeger vertaald in concept

Op het menu: Kikkererwten wortelschotel met tahindressing.
Op het menu: Kikkererwten wortelschotel met tahindressing

De ondernemer achter The Harvest is Wessel van Winden: ‘Op de basisschool had ik jarenlang een moestuin. In de moestuin leerde ik hoe je groenten moest planten, verzorgen en oogsten. Uiteraard mochten de geoogste groenten mee naar huis en werden ze daar heerlijk klaar gemaakt. Vanuit mijn opleiding Small Business & Retail Management heb ik gekeken hoe ik dit gevoel van vroeger kon vertalen naar een tof concept, daaruit is The Harvest ontstaan’.

Van Winden heeft twee zomers met zijn eigen smoothiebar ‘Surf it op’ door Nederland gereisd. ‘Hierdoor heb ik de nodige ondernemerservaring opgedaan, maar heb ik ook leren werken met bijvoorbeeld de HACCP-regels en sociale hygiëne. Zo heb ik de basis gelegd om nu de volgende stap te zetten met The Harvest.’

Begonnen als cateringbedrijf

The Harvest is inmiddels al een aantal maanden actief als cateringbedrijf. ‘In maart vorig jaar heb ik een ruimte kunnen vinden en ben ik gestart als cateringbedrijf. Zo heb ik al bij een hoop leuke bedrijven in Rotterdam lunches mogen verzorgen. Op die manier heb ik het product kunnen testen en geleerd over hoe het product straks gepresenteerd moet worden’.

Financiering middels crowdfunding

Het bedrag om de huidige zaak in het pand over te nemen, is al gefinancierd. Om het bedrijf om te toveren tot The Harvest is meer nodig en daarom is Van Winden een crowdfundcampagne gestart via Crowdaboutnow.