nieuws

Tork: ‘Kleur servet beïnvloedt smaakbeleving gerecht’

Restaurant 971

Tork presenteert op de Horecava een kleurenwiel om de ideale match van de kleur van het servet en de smaakbeleving van het gerecht te bepalen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kleur impact heeft op de smaak- en aromabeleving van een gerecht.

Tork: ‘Kleur servet beïnvloedt smaakbeleving gerecht’

Het combineren van eten met de juiste kleur servet is een uitstekende manier om gerechten tot leven te laten komen. Om ondernemers te helpen met deze keuze is Tork een samenwerking aangegaan met foodstyllist en chefkok Linda Lungren. Zij is een expert in smaak en stijl.

Perfecte match

TorkLinda heeft passende gerechten gemaakt bij de vier nieuwste Tork LinStyle-kleuren uit de premium-range. De premium LinStyle servetten en pochettes zijn zachter en volumineuzer dan standaard tissue servetten. Ze zijn extra absorberend en creëren een luxe eetervaring waarvoor gasten terugkomen.

  • Aqua Blue: Aqua Blue vitaliseert geel en vermindert zoutheid. Het biedt de mogelijkheid om een frisse draai te geven aan klassiekers als steak met frites.
  • Coral: Als je een koraalkleurig servet gebruikt, helpt het de zoete smaak en aroma’s te versterken zodat je met een rijk dessert kan eindigen.
  • Anthracite: een donkere grijstint accentueert lichtgekleurde gerechten als bijvoorbeeld pasta. Het ziet er romiger en smakelijker uit.
  • Mustard: geel en groen zijn beide warme kleuren en passen daarom perfect bij elkaar. De combinatie creeërt harmonie en benadrukt de versheid van bijvoorbeeld een groene salade.

 

Reageer op dit artikel