nieuws

Wijnimporteurs zien vraag naar biologische wijn stijgen

Restaurant 1610

Wijnimporteurs zien de vraag naar biologische wijnen sterk stijgen. Zowel de wijnspeciaalzaken als de horeca vragen steeds vaker naar biologische wijnen.

Wijnimporteurs zien vraag naar biologische wijn stijgen

Dit blijkt uit het trendonderzoek naar biologische wijnen uitgevoerd onder wijnimporteurs, in opdracht van de Franse organisatie SudVinBio. Al 25 jaar organiseren zij ’s werelds grootste biologische wijnbeurs Millésime Bio, die van 29 t/m 31 januari plaatsvindt in Montpellier.

Enquête onder wijnimporteurs

Voor het onderzoek werd er een enquête uitgestuurd naar wijnimporteurs in Nederland die hierin vragen beantwoordden over wat zij zien aan veranderingen op het vlak van biologische wijnen. Meer dan de helft van de importeurs ziet de vraag naar bio-wijn sterk stijgen. Eerder onderzoek onder consumenten wees al uit dat biologische wijn steeds populairder wordt.

biologische wijnVooral importeurs die leveren aan de wijnspeciaalzaak geven aan dat er steeds meer wordt gevraagd naar bio-wijnen. Zij verwachten dat biologische wijn over vijf jaar een substantieel segment van het assortiment zal uitmaken. Facetten die daaraan zullen bijdragen zijn een steeds groter marktaanbod van biologische wijnen tegen een steeds interessantere prijs.

Biologische wijn op Millésime Bio

Millésime Bio is  tot  op  heden  ‘s  werelds meest toonaangevende, biologische wijnbeurs. Van 29 tot en met 31 januari vinden wijnprofessionals hier de allerbeste biologische wijnen vanuit de hele wereld. De beurs is het grootste internationale platform voor biologische wijnen en wordt mede mogelijk gemaakt door  wijnmakers uit Occitanie,  die lid zijn van Sudvinbio. Sudvinbio heeft Millésime Bio 25 jaar geleden opgezet.  De regio Occitanie  is  zowel qua oppervlakte als qua aantal producenten en productie de kampioen op  het gebied van  biologische wijn. Occitanie vertegenwoordigt meer dan 1/3 van de biologische wijngaarden in Frankrijk (in totaal bijna 71.000 hectare). Er wordt ongeveer 700.000 hl biologische wijn geproduceerd.

Reageer op dit artikel