Héroine Restaurant & Bar in Rotterdam geopend

Héroine Restaurant & Bar in Rotterdam geopend

In de westelijke vleugel van Het Industriegebouw huist nu Héroine Restaurant & Bar. De zaak van oprichters Eva Eekman, sommelier Fred de Neef en chefkok Michael Schook is verstopt achter een massieve deur. Gasten kunnen er terecht voor een mix van fine-dining, bijzondere wijnen, kunst en design.

De zaak heeft een meterslange eikenhouten bar met comfortabele barstoelen om aan te zitten voor speciale cocktails, wijnen en bar snacks. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de zaak waardoor bargasten zien hoe de chefs te werk gaan. In het restaurantgedeelte kunnen gasten plaatsnemen. Er is geen standaard menu om van te kiezen en ook is niet van tevoren bekend wat er op het menu staat. Wel hebben gasten de keuze uit 4- ,5- of 7-gangen met eventueel bijpassende wijnen.

Een jong en gedurfd drietal horecaondernemers

HeroineEva Eekman, tevens eigenaresse van de Matroos en het Meisje, is samen met sommelier Fred de Neef en chefkok Michael Schook de trotse eigenaar van dit high-end restaurant. Daar waar veel horeca zich tegenwoordig laat leiden door trends, vaart Héroine een geheel eigen koers. Eva: 'We hebben hier uitgewerkt wat we zélf mooi en belangrijk vinden wanneer we uiteten gaan. Bij Héroine kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Of je geniet voor een bescheiden bedrag van vier gangen en je deelt een fles wijn met z’n tweeën, óf je gaat all the way voor 7 gangen met bijpassende wijnen. Ook zakelijk kun je hier prima dineren in de private dining op de entresol.' De kookstijl van Schook laat zich niet eenvoudig omschrijven: 'Ik wissel regelmatig van menu en laat me door alle wereldkeukens beïnvloeden. Je moet eigenlijk gewoon komen eten om dit te ervaren.' Sommelier Fred draagt graag bij aan die smaakcombinaties: 'Ik ga op zoek naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Ik breng bepaalde streken onder de aandacht waar mijn gasten meestal nog niet bekend mee zijn, dat experimentele maakt het spannend.'

Uitdagende ruimte

Voor het ontwerp vroeg het drietal het Berlijns Rotterdams ontwerpbureau Modiste (bekend van o.a Bonanza Roastery Café) om de ruimte in te richten met een knipoog naar het monumentale gebouw. Zo vertelt Marick Baars: 'Wij werden geïnspireerd door de zeer rijke en stilistische keuken van de chef-kok. Vanuit dit rauwe, blanco canvas zijn we op zoek gegaan naar een weelderige jaren zeventig sfeer terwijl we stevig in de modernistische designtraditie van het gebouw bleven. Denk hierbij aan houten lambrisering, enorme plantenbakken en een discobal van Rotganzen. Het resultaat? Een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama, een combinatie van essentieel en weelderig in zowel ontwerp als afwerking, waarbij comfort de hoogste prioriteit heeft.'

Het Industriegebouw Rotterdam

Héroine Restaurant & BarNa breakfast diner By Jarmusch, Alfredo’s Taqueria en Old Scuola is het Rotterdamse Industriegebouw met Héroine een horecazaak op niveau rijker. 'We zien Héroine als chique sluitstuk van onze horecavisie', vertelt Joost Prins, managing director van het Industriegebouw. Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot. Met de komst van Héroine is de horecaprogrammering van Het Industriegebouw compleet.