nieuws

The Best Thai 2017 gewonnen door Thai Fresh in Voorburg

Restaurant 997

Restaurant Thai Fresh in Voorburg heeft vrijdag 9 februari de wedstrijd The Best Thai 2017 gewonnen. Ruim 15.000 gasten lieten hun stem gelden in de verkiezing, die in Nederland en België werd georganiseerd.

The Best Thai 2017 gewonnen door Thai Fresh in Voorburg
The Best Thai 2017 gewonnen door Thai Fresh in Voorburg. Foto: Johan Quet

De uitreiking van The Best Thai 2017, powered by Singha Beer vond vrijdag 9 februari plaats tijdens de beurs ‘Azië in Antwerpen’ in de Waagnatie Expo in Antwerpen. De Nederlandse winnaar is Thai Fresh in Voorburg. Wegens het succes van de wedstrijd in 2016, werd het dit jaar ook uitgerold in België. De Belgische winnaar is restaurant ’t Thais Hof – Sa Laa Thai in Wuustwezel geworden.

Goede sfeer en service

De jury over Thai Fresh: ‘Goede sfeer, plaatjes van gerechten, mooi van samenstelling en verfijn, goede kwaliteit ingrediënten. Sauzen en pittigheid zijn uitstekend gedoseerd’. De Belgische winnaar werd geroemd om de bijzonder goede service en vooral om de levendige gerechten, die met veel aandacht waren bereid.

Lees ook: ‘Aziatische restaurants Top 168 van 2018

Ruim 15.000 stemmen uitgebracht

‘De nominatie van vijf restaurants per land kwam tot stand op basis van het aantal stemmen uitgebracht door bezoekers van de websites www.thebestthai.be en www.thebestthai.nl’, legt Michael Boyd Leussink van Singha Beer uit. ‘De startdatum van de verkiezing was 3 november 2017. Op die dag vindt Loi Krathong plaats, de Thaise feestdag van het licht.’ Er kon gestemd worden tot en met 31 december 2017. Ruim 15.000 stemmen zijn uitgebracht.

Meer over Thais

De overige genomineerde restaurants in Nederland

– Baiyok, Zwolle
– Thai Ubon, Landsmeer
– LemonLeaf, Purmerend
– Mekhong Thai-Lao, Delft

De overige genomineerde restaurants in België

– D’oude stove bij Mama Thai, De Panne
– Thai Corner, Sint-Truiden
– Wang Thong Thai, Sint-Truiden
– Thais Koken Aan Huis, Diepenbeek

Lees ook ‘GaultMillau 2018: Aziatisch, van traditioneel tot innovatief’

Reageer op dit artikel