nieuws

‘Cool climate wijnen’ op VinoVision

Restaurant 1041

Op de VinoVision Paris staan cool climate wijnen in de schijnwerpers. 

‘Cool climate wijnen’ op VinoVision

Professionals van de wijnsector ontmoeten elkaar op de VinoVision Paris om de rijkdom en kenmerken van noordelijke wijnen te bespreken. Een van de hoogtepunten is het masterclass programma over cool climate wijnen op dinsdag 13 februari door de UDSF – Franse Unie voor Sommeliers. Er is verder een compleet en afwisselend programma van masterclasses, rondetafelgesprekken, conferenties en proeverijen. Het thema van de aankomende beurseditie is refreshingly different. De belangrijke Midden- en Noord-Franse wijnregio’s die toegelicht worden in de Masterclass ruimte bestemd voor uitwisselingen en debatten. In 15 sessies wordt elke regio speciaal belicht.

Regionele aandacht

Aandacht voor de regio Val de Loire – Interloire is er tijdens de beurs op de maandag (sauvignon blanc). De Chenin, de emblematische druivensoort van de Val de Loire, volgt op woensdag. Ook zullen de rode wijnsoorten met speciale masterclass aandacht krijgen.
Op de beurs veel aandacht voor wijnen uit Centre-Loire, met name naar de rosé wijnen. Op de maandag vindt een eerste masterclass gewijd aan het ‘Klimaat van Bourgogne Wijngaarden’, door Fabrice Sommier, Sommelier bij Georges Blanc.
Het karakter van de Beaujolais-wijnen wordt uiteengezet door Fabrice Sommier.
Aandacht voor de Alsace-regio is er op de maandag, met een speciale focus op Riesling wijnen.

VinoVision Paris

De VinoVision Paris is de eerste vakbeurs voor wijnen uit Midden- en Noord-Frankrijk en vindt plaats van maandag 12 t/m woensdag 14 februari 2018 in hal 4 van het beurscomplex Paris Porte de Versailles. Via de website van de beurs vind je het programma van de masterclasses en kun je je inschrijven.

Reageer op dit artikel