nieuws

GaultMillau België: ‘We gaan zeker door in Nederland’

Restaurant 1009

GaultMillau gaat zeker door met haar gids voor de Nederlandse markt. Dit zegt topman Marc Declerck van GaultMillau België tegen Misset Horeca.

GaultMillau België: ‘We gaan zeker door in Nederland’

‘Er komt zeker een nieuwe gids GaultMillau Nederland,’ laat Declerck weten. Hij zegt bezig te zijn met een persbericht dat vrijdagochtend 9 februari wordt verstuurd. Nadere details maakt hij nu niet bekend.

Het vertrek van Jan van Lissum valt – toevallig – samen met dat van de Belgische hoofdredacteur, Philippe Limbourg. ‘Deze twee feiten staan zeker los van elkaar,’ stelt Declerck.

GaultMillau Nederland

Jan van Lissum kondigde donderdag 8 februari 2018 aan dat hij na 12 jaar stopt met het uitgeven van de GaultMillau gids voor Nederland. Hij stond op het punt om bij te tekenen voor zes jaar maar de vercommercialisering van GaultMillau weerhield hem hiervan.

Jan van Lissum zegt per direct de samenwerking met GaultMillau op en stopt met de gelijknamige hotel- en restaurantgids voor Nederland. ‘Er werden te veel commerciële activiteiten van ons verwacht. Geld verdienen over de rug van chefs komt onze objectiviteit niet ten goede. Dat willen we ook gewoon niet.’

Jan van Lissum

Jan van Lissum

‘Ik heb geen tijd en geen zin om nieuwe – commerciële – evenementen te gaan organiseren. We doen al zo veel. De markt is naar mijn mening vol. En dat het verdienmodel dan wat gering is, dat nam ik op de koop toe.’

Nieuwe GaultMillau Nederland van Van Lissum?

Jan van Lissum laat Misset Horeca weten dat hij hard nadenkt over zijn volgende stappen. ‘Nu ben ik allereerst opgelucht dat de kogel door de kerk is. We konden ons niet meer vinden in de strategie van GaultMillau. Dat we iets gaan doen met onze kennis en ons netwerk, daar voeren we nu overleg over. Wat is een ideale vorm? Een doorbraak is er nog niet, dus ja of nee als antwoord op de vraag of ik met een eigen gids of ranglijst kom – in welke vorm dan ook, – kan ik nog niet geven.’

>>> Dossier Gault Millau van Misset Horeca

Reageer op dit artikel