nieuws

Melle Burger chef van Bumbu Kitchen van Jaimie van Heije en Casper Reinders

Restaurant 2374

Melle Burger krijgt de leiding over de keuken van Bumbu Kitchen. Het nieuwe restaurant van Jaimie van Heije en Casper Reinders in het NH Collection Doelen Hotel in Amsterdam. Bumbu Kitchen opent in maart 2018 haar deuren en heeft een Indonesische keuken. 

Melle Burger chef van Bumbu Kitchen van Jaimie van Heije en Casper Reinders

Melle Burger is nu nog chef de cuisine bij Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel. Daarvoor was hij er souschef. Hij werkt al sinds 2012 samen met Jaimie van Heije. Net als Jaimie van Heije zelf werkte ook Melle Burger voor Ron Blaauw. Burger was chef de parti rond 2009. Ron Blaauw had toen in Amsterdam met zijn gelijknamige restaurant nog twee Michelinsterren. Burger werkte ook bij ’t Nonnetje in Harderwijk en bij Restaurant Halvemaan.

Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan samen het restaurant van het NH Collection Amsterdam Doelen hotel runnen. Reinders en Van Heije gaan zowel ontbijt, lunch als diner doen. Begin maart gaat het restaurant open onder de naam Bumbu Kitchen. Melle Burger

Melle Burger: Bumbu Kitchen

Jaimie van Heije gaf eerder aan Misset Horeca een logische verklaring af voor de keuze van Indonesisch koken. ‘Mijn opa en oma komen uit Indonesië. Ik at het dus vroeger heel vaak bij hen. En ook zelf thuis. Al langer probeer ik wat met die smaakherinneringen te doen. Ook in Ouderkerk bij Restaurant Jaimie. Maar dat bleef beperkt. Bij Bumbu kan ik al mijn inspiratie kwijt.’

Van Heije zei superdruk te zijn met de kaart. ‘Hij zit helemaal in m’n hoofd. Maar ik moet nog veel uitwerken en gerechten schrappen. Prijzen doorrekenen. Het wordt modern Indonesisch. Laagdrempelig. Alleen à la carte. Geen rijsttafels. Denk aan buikspek maar dan in de kruiden van de babi pangang. Of een bapao met een lekkere vulling. Er komen snackachtige gerechten op de kaart ongeveer 10 euro, maar ook gerechten van 30 euro. Gewoon, omdat deze het waard zijn. Ik denk dat een lage drempel hem niet alleen in de prijs zit. Dat is ook de sfeer en de toegankelijkheid.’

In tegenstelling tot Moon wordt Bumbu wel echt eigendom van Van Heije, en in dit geval ook van Reinders. Dit is geen gevalletje van ‘Inspired by’. Dit is echt eigen. Moon blijf ik overigens zeker wel doen. Het is een mooie vorm van samenwerking.’

> Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan restaurant NH Doelen hotel doen

Reageer op dit artikel