't Zusje Tapas naar Deventer: restaurant nummer twintig

't Zusje Tapas naar Deventer: restaurant nummer twintig

De franchiseformule 't Zusje Tapas komt naar Deventer. Deze stad krijgt nog dit voorjaar een vestiging van 't Zusje. Het is de twintigste locatie van 't Zusje. Het restaurant waar je voor een vaste prijs van 28,80 euro de hele avond tapas kunt eten, komt in een verbouwde kazerne die onderdeel uitmaakt van het Boreel Winkelcentrum.

’t Zusje tapas vult 650 vierkante meter op de begane grond van het Boreel. Naast winkelaanbod zit er meer horeca in het complex, waaronder een New York Pizza, YuMe sushi en grill, Simit Sarayi voor ontbijt, lunch en diner en Restaurant Vrijdag. De Jumbo-supermarkt bevat tevens een La Place. Ook Vue heeft op de bovenliggende etage een bioscoop in het gebouw.

Het complex is van vastgoedbedrijf Altera. De franchiser van deze Zusje-locatie is van Wilfried van den Boom (56). Dit meldt De Stentor. Samen met zijn zoon Marc van den Boom gaat hij de zaak runnen.

’t Zusje Tapas

Restaurantketen ’t Zusje is een concept waarbij gasten voor een vast bedrag (28,80) onbeperkt kleine (tapas)gerechten kunnen eten. Drankjes zijn niet bij deze prijs inbegrepen.  Er zijn zusjes in  onder meer Scheveningen (Kurhaus), Breda, Zaltbommel, Uden, Apeldoorn, Doetinchem, Rotterdam, Bergen op Zoom en Nijmegen.

FOTO'S BEKIJKEN VAN ZUSJE RESTAURANTS

Peter Smits start Zusje

Zusje Tapas naar Deventer. Eigenaar Peter Smits
Peter Smits

Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. In 2004 zorgde een brand voor tijdelijke sluiting, tijd die Smits gebruikte om zijn concept te overpeinzen. Hij ontdekte dat gasten het soms lastig vonden uit de uitgebreide kaart te kiezen, dus ontwikkelde hij het tapasconcept: voor een vaste prijs onbeperkt kleine hapjes bestellen. Baron-nieuwe stijl sloeg zo goed aan dat de zaak al snel een ‘Zusje’ kreeg en daar zijn er nu bijna twintig van. De formule is inmiddels franchise.

De placemats van de gasten vormen bij Zusje de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje. Dit strookje kan men rond laten gaan, waardoor interactie ontstaat tussen de gasten over het eten en wat te bestellen. De meeste locaties zijn in de weekenden al weken vooruit volgeboekt.

Horeca Top 100 2017 nummer 56: ’t Zusje

‘t Zusje behoort tot de snelst groeiende bedrijven in de Horeca Top 100 van Misset Horeca. De bijna 79 procent groei die eigenaar Peter Smits over 2016 behaalde is zelfs fors meer dan de 50 procent die Smits vorig jaar voorspelde – een prognose die wij toen eufemistisch ‘ambitieus’ noemde. Maar, petje af: hij heeft het meer dan waargemaakt.

Data uit de Horeca top 100 2017:

Vestigingen: 18
Omzet: €25 miljoen (€14 MLN)  78,6%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 9
Verwachte omzetgroei: 10%

MEER LEZEN OVER 'T ZUSJE OP MISSET HORECA