nieuws

Twee nieuwe zaken voor sterchef Adrian Zarzo

Restaurant 14964

Adrian Zarzo Habraken opent samen met zakelijk partner Sunny Devens in Eindhoven Sun by Zarzo en Bodega by Zarzo. Twee zaken die samen een centrale keuken delen.

Twee nieuwe zaken voor sterchef Adrian Zarzo
Adrian Zarzo en Sunny Devens

De twee ondernemers zijn ieder al voor de helft eigenaar van Valenzia in Eindhoven (Bib Gourmand) en Adrian Zarzo Habraken heeft daarnaast in dezelfde stad ook restaurant Zarzo – bekroond met een Michelinster.

De keuken die zowel Sun by Zarzo als Bodega by Zarzo gaat bedienen, staat straks onder leiding van Stevie de Weert, de voormalig souschef van sterrestaurant Wiesen in Eindhoven. Devens en Zarzo kennen elkaar van hun tijd bij De Librije.

Therese Boer, Adrian Zarzo en Margo Reuten: ‘Alliance vrienden’ tijdens het 50 jarig jubileum

In mei 2018 gaan de nieuwe zaken aan de Geldropseweg in Eindhoven open. ‘Sun wordt echt een restaurant met veertig tot vijftig couverts waar mensen ‘laag’ zitten. Wel met een eenvoudigere kaart dan Zarzo. Bij de Bodega zitten de 30 tot 40 gasten hoog. ‘Hier hebben wijnen en cocktails de hoofdrol. De zaken delen straks één bedieningsteam, een terras en dezelfde toiletgroep. De open keuken zit middenin.’ De panden stonden allebei leeg toen de ondernemers het huurcontract tekenden.

Zarzo: ‘Nu zijn we er nog druk aan het bouwen. Maar het wordt echt gaaf. We moeten wel veel doen omdat aan de panden bijna veertig jaar niets is gedaan. Dakisolatie, koelcellen, elektra, nieuwe keuken. Alles eigenlijk.’

‘Zarzo wordt een brand

Hoewel de chef en ondernemer zegt dat Valenzia by Zarzo, als laagdrempelig zusje van Zarzo altijd een droom voor hem voor was, stonden nog twee horecabedrijven niet op zijn wensenlijst. ‘De panden stonden al een tijdje leeg en samen met Sunny kwamen we op deze twee concepten. Ik blijf zelf bij Zarzo.’ Fotoverslag restaurant Zarzo in Eindhoven

Gelukkig voor de chef liggen zijn vier bedrijven dicht bij elkaar. ‘Als ik een rondje wil doen nadat alle gasten bij Zarzo binnen zijn, ben ik met drie kwartier weer terug. Ik sta echt achter de kwaliteit van alle zaken. Anders zou ik mijn naam er niet aan verbinden. Zarzo wordt toch een beetje een brand’, zegt de chef bescheiden. ‘Natuurlijk zal ik wel een keer koken bij Sun en Bodega samen met het team. Maar dan op maandag of dinsdag. Als Zarzo dicht is.’

Centrale keuken

De ondernemer zoekt momenteel naar een centrale productiekeuken voor zijn zaken. ‘Nu delen we al veel in inkoop. De koppen van de langoustines bijvoorbeeld die we voor Zarzo gebruiken, gaan in de bouillabaisse voor Valenzia. Maar het koken gebeurt op meerdere plaatsen. Dat zou praktischer kunnen. Straks maken we bijvoorbeeld op drie locaties personeelseten. Staan er drie mensen piepers te jassen.’

Leestip:

Valenzia by Zarzo bij nieuwe Bib Gourmands voor 2018

Video: Adrian Zarzo Habraken, kort na het verkrijgen van zijn Michelinster voor Zarzo (dec 2015)

Reageer op dit artikel