Loetje Zuidas opent deuren in Amsterdam

Loetje Zuidas opent deuren in Amsterdam

Restaurant Loetje opent vrijdag 23 maart haar restaurant op de Zuidas Amsterdam, midden in het zakelijke hart van de hoofdstad. Het is niet alleen een restaurant maar ook een borrellocatie met speciale dranken en een borrelplank.

Loetje Zuidas is het veertiende filiaal van ‘de lekkerste biefstuk’ bakker uit Amsterdam-Zuid, ooit begonnen als biljartcafé. Donderdag mochten relaties en buren vast een kijkje komen nemen tijdens een openingsborrel.

Lees ook: Loetje in zomer 2018 naar Nijmegen

Ook particulieren naar Zuidas

'Iedereen is enorm enthousiast en we zijn dan ook ontzettend trots op dit nieuwe filiaal. Onder andere door de plek, maar ook vanwege het spectaculaire interieur', vertelt ceo Mike van den Berg. 'Naast zakelijke publiek komen er ook steeds meer particuliere bezoekers naar de Zuidas. Dat hopen we met de komst van Loetje nog meer te stimuleren.'

Loetje Zuidas-gevoel

Het restaurant is onderdeel van het Gershwin Brother-Project van Cor van Zadelhoff. Door het gebruik van hout en staal, warme kleuren en de aanwezigheid van planten en groen, voelt het volgens de ceo 'als een vertrouwd Loetje-restaurant'. 'Dat is ook wat Loetje kenmerkt, elk filiaal is anders maar ze hebben wel allemaal het echte Loetje-gevoel', aldus Van den Berg.

Lees ook: Biefstuk-icoon Loetje overleden na val in restaurant

Borrelen en lunchen

Loetje Zuidas opent deurenOp deze locatie pakt Loetje extra uit voor lunch en borrel. Zo is er een speciale drankenkaart ontwikkeld met cocktails, gin-tonics en  champagnes. 'En we hebben een hele lekkere borrelplank samengesteld, met paté, eenden-rillette, salami, rookvlees en langzaam gegaard spek , aldus Tim Kemper, filiaalmanager van Loetje Zuidas.

Vergaderingen en presentaties

Boven het restaurant is een zaal die geboekt kan worden voor vergaderingen en presentaties. De zaal is uitgerust met technische snufje, zoals een Smart Kapp. Een intelligent digitaal whiteboard die direct aantekeningen naar mail kan versturen en waarbij je op afstand mee kan kijken via laptop of telefoon. 'Daarnaast starten we in deze zaal met Butlaroo. Een bestelsysteem waarbij je op afstand via een app je drankjes kan bestellen', zegt Kemper.