De Kromme Dissel* daagt koks uit met amusewedstrijd

De Kromme Dissel* daagt koks uit met amusewedstrijd

Tonny Berentsen van De Kromme Dissel* in Heelsum daagt chefs en hobbykoks uit om mee te doen aan de amusewedstrijd van De Kromme Dissel, ter ere van het 50-jarig jubileum van het restaurant. Vanaf 1 oktober zal de winnende amuse drie maanden lang geserveerd worden in het sterrestaurant.

'Wij zijn op zoek naar een amuse met een verrassende smaakcombinatie waarbij pure ingrediënten en eerlijke smaken worden verwacht. Onthoud dat kwaliteit niet per se samen moet gaan met dure ingrediënten, en less is more', zegt Tonny Berentsen van sterrestaurant De Kromme Dissel over de wedstrijd. 'Sta jij het liefst uren in de keuken te koken en wil jij jouw liefde en passie voor koken delen met anderen? Doe dan mee.'

De amusewedstrijd

De aanmelding voor deze wedstrijd loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2018. Koks en hobbykoks mogen meedoen met de wedstrijd als ze 18 jaar of ouders zijn, de amuse uit eigen hand komt, en er gebruik wordt gemaakt van ingrediënten die in het najaar geserveerd kunnen worden.

Finalisten

Na zaterdag 30 juni om 23:59 uur is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de amusewedstrijd. In de week daarna gaat de jury in beraad welke amuses de finalisten zijn. Wanneer een amuse doorgaat naar de volgende ronde, zal er contact worden opgenomen met de kok.

Op de kaart

De finalisten zullen worden uitgenodigd voor een cook-off. Tijdens deze cook-off gaan zij hun amuse live maken en presenteren aan de jury. Hier komt een winnaar uit. Vervolgens zal het team van De Kromme Dissel samen met de winnaar de amuse gaan perfectioneren.

Over restaurant De Kromme Dissel

Restaurant De Kromme Dissel – in een oude Saksische boerderij – ligt een beetje verstopt achter het Bilderberg Hotel Klein Zwitserland in Heelsum. Het restaurant is formeel onderdeel van dit hotel, maar zit niet in hetzelfde gebouw. ‘Een goede maaltijd op tafel zetten heb ik als kind al geleerd, van oma', vertelde hij eerder in een interview met Misset Horeca. 'Verse producten, van het seizoen. Met een mooi stukje vlees. Eerlijke pudding van rauwe melk die ik moest halen bij de boer, rechtstreeks uit de tank. Zo ging het ook met de sla en de eieren. Ik werd als kind overal heengestuurd. Ik fokte als jochie ook zelf mijn konijnen en had m’n eigen moestuin. Mijn ouders dachten dat ik boer wilde worden, maar het werd kok.’ Berentsen volgde de koksopleiding in Arnhem. ‘Voor het eerst scoorde ik een hoger cijfer dan een zes!’