Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu 'Beste gastheer van de Benelux'

Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu 'Beste gastheer van de Benelux'

Noël Vanwittenbergh, sommelier van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is op maandag 25 juni uitgeroepen tot D'Couvert 2018, de beste gastheer of gastvrouw van de Benelux.

De versierselen die bij deze titel horen werden hem tijdens de ceremonie van D'Couvert 2018 opgespeld door Louis van Gaal. 'Hij is klein van stuk, groot van hart, en vanaf nu voorzien van een 18-karaats gouden speld die werd uitgereikt door Louis van Gaal', schrijft Ciel Bleu Restaurant op social media. Noël Vanwittenbergh werd door magazine Culinaire Saisonnier verkozen tot de beste gastheer van de Benelux. 'Ondanks dat blijft hij bescheiden als altijd. Maar eerlijk is eerlijk, Noël is gastheer in hart en nieren en verdient deze bijzondere prijs als geen ander', schrijven de collega’s van Ciel Bleu en Hotel Okura Amsterdam over Vanwittenbergh. 'Hij is in vrijwel alle opzichten een voorbeeld voor ons allemaal.'

D'Couvert 2018

Deze prijs werd in 2009 door het vakmagazine Culinaire Saisonnier in het leven geroepen om meer positieve aandacht te vestigen op het vak van gastvrijheid. Inititatiefneemster Carine Koreman van Culinaire Saisonnier vond dat er te weinig aandacht was voor de gastheer of gastvrouw. Met de D’Couvert werd daar verandering in gebracht. Genomineerden voor dit jaar waren naast Vanwittenbergh, Sascha Speckemeier, werkzaam als restaurantmanager bij Librije's Zusje, Dominique Jacobs van Château Neercanne, Sharon Tettero, eigenaresse en gastvrouw bij Perceel in Capelle aan den IJssel, Anne-Laura Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve , Arnoud de Schepper, maitre sommelier bij Bozar in Brussel en Fabrice d'Hulster, maitre bij restaurant Sea Grill in Brussel.