Biologische saladebar Sla opent haar deuren in Rotterdam

Biologische saladebar Sla opent haar deuren in Rotterdam

Sla opent op vrijdag 27 juli haar deuren aan de Oude Binnenweg 150a in Rotterdam. 'Deze straat, midden in het centrum van Rotterdam, is de uitgelezen plek voor de 13de vestiging van de saladebar', aldus de initiatiefnemers.

Sla biedt voedzame en vullende salades, vitaminerijke juices, soepen en taarten. Allemaal biologisch en voor 95% plantaardig. Miriam van de Lustgraaf, brand manager van Sla vertelt: 'Een Sla in Rotterdam stond hoog op onze verlanglijst. Wij denken dat de behoefte aan een gezond alternatief voor buitenshuis eten leeft in de Maasstad. Het moet makkelijk en lekker zijn zodat iedereen zich welkom voelt om tijdens en na een drukke dag bij ons langs te komen.’

De lichte en frisse uitstraling van de nieuwe zaak zorgt voor een inspirerende omgeving en maakt de beleving compleet. SLA Oude Binnenweg is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner van 11.00 tot 21.00 uur. Naast een bezoek aan de winkel is het mogelijk de gerechten te laten bezorgen of af te halen.

De SLA-formule

In 2013 openden Nina Pierson, Jop van de Graaf en Ida de Haart de eerste SLA-vestiging in Amsterdam. SLA is als familiebedrijf ontstaan vanuit de eigen behoefte naar een pure en gezonde levensstijl in combinatie met een drukbezet stadsleven. De saladebar gelooft in de visie dat je bent wat je eet en dat voedzaam eten de mentale – en fysieke gezondheid positief beïnvloedt. Deze visie wordt niet alleen doorgevoerd in de maaltijden, maar ook in het interieur, wat in samenwerking met Standard Studio gecreëerd is. In Utrecht en Amsterdam is tegenwoordig ook in een aantal winkels de SLA Breakfast Bar waar stadsgenoten terecht kunnen voor een verantwoord ontbijt tussen 08.00 en 11.00 uur.

‘Hardlopers op de kaart zijn de salade met kip, de salade met falafel en de vegan salade met Bumi, onze eigen lupine tempeh', zei Jop van de Graaf eerder over het concept tegenover Misset Horeca. 'We merken dat het steeds minder op vlees en vis is gericht.’ Hoeveel Sla-zaken er over tien jaar staan? ‘Op dit moment zeg ik zo’n dertig tot veertig. Maar volgend jaar kan dat alweer anders zijn. Het gaat erom dat je als ondernemer flexibel bent en inspeelt op de behoefte van je publiek.’
Welke tips hij andere horecaondernemers nog kan geven? ‘Zoek vooraf bij het openen van een zaak alle partijen bij elkaar met wie je in zee wilt. Stop daar liever te veel tijd in dan te weinig. Scheelt uiteindelijk veel stress. Zorg ook dat je weet met wat voor contracten je gaat werken en dat je weet welke boodschap je personeel moet gaan gaan uitdragen.’