Mirabelle Breda stopt, Loetje komt in het pand

Mirabelle Breda stopt, Loetje komt in het pand

Restaurant Mirabelle in Breda sluit op 1 november 2018 haar deuren. In het pand  komt een vestiging van de biefstukketen Loetje. Na 63 jaar komt er een einde aan de geschiedenis van Mirabelle, een restaurant dat acht jaar lang in bezit was van een Michelinster.

Het personeel gaat mee naar de nieuwe eigenaar, biefstukketen Loetje. Mirabelle Breda - in een karakteristiek wit pand - had een Michelinster van 1959 tot 1967, blijkt uit de historische overzichten van Michelin van Misset Horeca.

Voormalig sterrestaurant Mirabelle werd in 1955 gebouwd en gestart door de Bredase horecaondernemer Albert Coumans. Tot 1984 bleef het in handen van de familie. Het ging meerdere malen failliet, onder meer in 2012. In juni 2012 sloten de deuren en kort daarna werd exploitant Santé Group failliet verklaard.

Mirabelle Breda

Eind 2012 keerde het terug in de familie, nadat achterkleinzoon Xavier van Binsbergen erin stapte. Hij heeft het pand toen volledig laten strippen. De vernieuwde keuken werd een open keuken, van drie kanten open en dichterbij het restaurant.

De directie werd de afgelopen jaren gevoerd door vastgoedontwikkelaar Richard Schul en horecaondernemer René Selier. Dit schrijft BN de Stem.

Onder leiding van Schul en Selier maakte Mirabelle in 2015 ook een doorstart, na weer een faillissement. Zij vernieuwden de kaart en de keuken staat sindsdien onder leiding van Rik Luijks.

BN De stem noteert: ‘De bedoeling was dat we Mirabelle in een jaar of drie weer op de rails zouden krijgen en dan weer zouden verkopen. Mirabelle draait nu inderdaad weer hartstikke goed en is een echte hotspot geworden. Ik vind het erg jammer dat het nu ophoudt. Maar de eigenaar heeft een bod gekregen van Loetje en is daarop ingegaan,’ aldus Schul.

Loetje

De uitrol van restaurantketen Loetje stopt maar niet. Loetje – beroemd om haar biefstuk – komt nu dus ook naar Breda. Dit wordt vestiging nummer 18. Eerder dit jaar werd ook voor Leeuwarden al een vestiging aangekondigd. De keten: ‘Aan het einde van 2018 gaan onze deuren open aan Stationsweg 2 in Leeuwarden.’ De geplande openingsdatum voor deze locatie is november 2018. In Nijmegen is eerder deze maand een nieuwe Loetje gestart.

In Almere komt eind dit jaar – geplande opening staat ook in november - een Loetje. Loetje Almere krijgt een vloeroppervlakte van 840 vierkante meter restaurant en 265 vierkante meter deels overdekt buitenterras. Loetje Almere komt in het Martinez-gebouw aan het Mandelaplein 1, vlakbij het NS Station.

Loetje opent in de zomer van 2019 een restaurant aan de plas Elfhoeven in Reeuwijk.

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

>> Meer lezen over de opmars van Loetje