Sergio Herman komt met nieuw kookboek

Sergio Herman komt met nieuw kookboek

Sergio Hermans nieuwe kookboek 'Sergio's smaakmakers' verschijnt op 3 oktober bij uitgeverij Carrera Culinair.

Sergio Herman vertelt in zijn nieuwe kookboek over zijn meest favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij (thuis)koks hoe deze gebruikt kunnen worden om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. 'Waarin kun je sojasaus gebruiken. Waarom moet je het lekvocht van en potje olijven nooit weggooien en wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio Herman altijd limoen in huis? In twintig verhalen en zeventig recepten komt het naar voren in Sergio's Smaakmakers.

Over Sergio Herman

Sergio Herman (1970) kookte vijfentwitig jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio Herman was sinds 2005 in het bezit van drie Michelinsterren en stond acht jaar in de Top 50 van The World's 50 Best Restaurants. In december 2013 sloot hij de deuren van Oud Sluis, om zich toe te gaan leggen op nieuwe projecten.

Naast restaurant The Jane** in Antwerpen, Pure C*, AirRepublic* en zijn nieuwe foodbar Blueness in Cadzand, werd hij mede-eigenaar van Frites Atelier Amsterdam. Eerder verschenen zijn kookboeken Sergiology, Desire, Simple food en Deep Tasty.

Blueness

Restaurant Blueness in strandhotel Cadzand-Bad opende maandag 6 augustus de deuren. De volledige F&B van het hotel valt onder de verantwoordelijkheid van Sergio Herman. Syrco Bakker heeft er de dagelijkse leiding.

De lobbybar is gevestigd in het Strandhotel van de Zeeuwse badplaats en staat in het teken van Japans georiënteerde cocktails en barfood. ‘Ik ben verknocht aan het Japanse smaakpalet. Of ik nou in Londen, New York of Dubai ben, ik merk dat ik uiteindelijk toch het liefst bij Japanse concepten als Zuma of The Araki ga eten. Elke keer ben ik weer geboeid door de sfeer: die is ingetogen, gefocust, gedisciplineerd en enorm gastvrij. Het smaakpalet is puur en precies. Bij Blueness wil ik een keuken neerzetten die daarop is geïnspireerd. Ik blijf uiteraard trouw aan de producten uit mijn regio en mijn eigen stijl.’ Wat je kunt verwachten? ‘Zeeuwse producten met diepe umamismaken en een fris accent.’ Op de menukaart komen zo’n twintig gerechten te staan. Daarnaast is keuze uit verschillende sake’s en cocktails met een Japanse touch.